Annons

Stockholmsbörsen: H&M ned på svag augustihandel

Stockholmsbörsen fick en sjunkande start på tisdagen och utvecklingen var även i dag svagare än den genomsnittliga indexrörelsen på de ledande Europabörserna. H&M sattes ned i pris efter klen augustiförsäljning.

SIX Generalindex var vid klockan 10.06 ned med 0,6 procent till 468 och OMXS30-index sjönk 0,6 procent till 1.459. Omsättningen var 2,0 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 2,7 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

"Den svenska börsen fortsätter att handlas i en konsolidering med oregelbundna kursrörelser. Den tekniska säljsignalen vid brottet av stödjande trendlinjen på måndagen innebär att nästa anhalt blir bottennivån kring 1.400 punkter. Sammantaget kan vi vänta oss fortsatt hoppig utveckling inför torsdagens räntebesked i USA", skriver analyshuset IG i ett marknadsbrev.

H&M presenterade oväntat svaga försäljningssiffror för augusti i morse. I jämförbara butiker ökade försäljningen med 1 procent, att jämföra med SIX prognos om +6,1 procent.

"Aktien har varit svag senaste tiden, med en nedgång runt 10 procent på en månad (börsen som helhet -7 procent). I dag räknar vi med att H&M kommer att utvecklas svagare än börsen", skrev Handelsbanken i ett marknadsbrev.

Swedbank skrev i ett marknadsbrev att de räknar med ett kurstapp på 1-2 procent för aktien i dag.

Under förmiddagens handel var H&M-kursen ned 1,6 procent.

Råvarubolagen gick också klent som en reaktion på fallande aktiekurser i Kina där index minskade 3,5 till 5,0 procent. Africa Oil minskade 2,8 procent, Enquest 2,4 procent, Boliden 1,8 procent och Lundin Mining 3,3 procent.

SCA:s styrelse har redan börjat diskutera framtiden för bolagets aktiepost i Industrivärden. Enligt Dagens Industris källor har ordföranden Pär Boman väckt frågan om att sälja aktierna värda nära 2 miljarder kronor. Aktien tog sig upp 0,2 procent.

Com Hem har tecknat ett nytt kreditavtal med DNB som tillsammans med andra faciliteter ska lösa ett obligationslån och därmed minska koncernens räntekostnader med 100 miljoner kronor per år jämfört med det andra kvartalet 2015. Aktien avancerade 0,7 procent.

Notoriskt volatila Fingerprint rekylerade upp 3,1 procent efter måndagens relativt stora nedgång. Biometrikollegan Precise steg med 2,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?