1515

Europabörser: "Marknaden på helspänn"<br />

Europabörserna avslutade tisdagen på plus och kring dagshögsta efter en stark avslutning.

Oljerelaterat och fordonstillverkare tog täten i en handel där fokus låg på torsdagens räntebesked från Fed.

Euro Stoxx 50-index var runt klockan 17.30 upp 1,2 procent. I Tyskland steg DAX-index 0,8 procent och franska CAC 40 var upp 1,3 procent. I London klättrade FTSE 1,1 procent.

"Debatten kring den första räntehöjningen har blivit hysterisk. Marknaden är på helspänn just nu", sa William Hobbs, chef för aktiestrategi på Barclays wealth management-enhet, till Bloomberg News.

Inom det breda Bloomberg Europe 600-index var energisektorn den överlägsna vinnaren på en återhämtning i oljan efter måndagens fall. Aktier som bidrog till uppgången var bland andra Tullow Oil med plus 4,8 procent och Total SA som ökade drygt 3 procent i Paris.

Statistik över stark europeisk bilförsäljning i augusti fick fart på fordonstillverkare. Daimler klättrade 2 procent i Frankfurt. Bolagets vd har uppgett att tillväxten på den kinesiska marknaden kommer att fortsätta under 2016.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?