Annons

New York: Klädbolaget rasar<br />

Efter ett par timmar in i fredagshandeln hade USA-börserna återhämtat lite av de initiala nedgångarna men noterades ändå överlag lätt på minus.

Nästa veckas Fed-möte närmar sig och handlare menade att det har framkallat viss nervositet trots att sannolikheten för en räntehöjning bedöms som ganska liten.

Runt klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial till plus 0,1 procent vid nivån 16.352. S&P 500 backade 0,1 procent och tekniktunga Nasdaq Composite var också ned 0,1 procent.

Volymen var 280 miljoner aktier på NYSE och 690 miljoner på Nasdaq.

"Inför helgen är det en del osäkerhet med tanke på räntemötet. Volatiliteten lär bestå fram till mötet och om Fed skulle höja räntan tror jag att volatiliteten kommer öka och bestå ganska länge", sade Randy Frederick, handelschef vid Charles Schwab i Austin, till Marketwatch.

Sämsta sektor inom det breda S&P500-index var energi tyngt av WTI-oljan som föll drygt 2 procent. Goldman Sachs menar att överutbudet på olja är större än vad banken tidigare trott och utesluter inte priser kring 20 dollar per fat på sikt.

På temat nedgångar rasade Zumiez 28 procent efter att klädbolaget guidat för ett svagt tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret i spåren av svag inhemsk försäljning.

Trots lite halvtrist börsklimat lyckades Kroger stiga 3 procent. USA:s största dagligvarukedja överraskade i det andra kvartalet på vinstnivå och höjde utsikterna för nästa år.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation backade 4 punkter till 2,17 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?