Annons

Börsen: Terminerna pekar mot negativ öppning<br />

Terminerna för de större europeiska börserna indikerar en nedgång inför torsdagens handelsstart.

I USA stängde de ledande börsindexen överlag på plus på onsdagen, med undantag för Nasdaq som noterades 0,1 procent lägre tyngt av ett kraftigt fall från Walt Disney efter en svag delårsrapport.

S&P 500 och Nasdaq stängde 0,3 respektive 0,7 procent upp. Börsindexen hade handlats högre under dagen, i linje med ett stigande oljepris, men då oljan plötsligt tappade avmattades även kursuppgångarna för börsindexen.

För de asiatiska börserna syntes blandade kursutvecklingar. Kinas Shanghai Composite och Shenzen Composite var båda oförändrade. Japans Nikkei 225 steg 0,6 procent efter att landets valuta, yenen, försvagats mot dollarn för tredje dagen i rad.

Ur morgonens nyhetsflöde:

* Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk, Nordens högst värderade börsbolag, redovisade en kvartalsrapport bättre än väntad. Bland annat var rörelseresultatet 5 procent högre än vad SME Direkts analytikersammanställning väntade sig. Bolaget höjde även helårsprognosen för ebit-tillväxten till 19 procent från tidigare 18 procent.

I Danmark rapporterade även enzymtillverkaren Novozymes, i det fallet dock ett resultat som var svagare än väntat. Bolaget sänkte även sina prognoser för 2015.

* Astra Zeneca och Heptares Theurapeutics har ingått i ett licensavtal under vilket Astra Zeneca får exklusiva globala rättigheter att utveckla, tillverka och kommersialisera molekylimmunologikandidaten HTL-1071 och potentiellt ytterligare A2A-receptorblockerande föreningar.

* Swedbank har höjt rekommendationen för Wallenstam och Securitas.

* På råvarumarknaden indikerades koppar något högre, medan Nordsjöoljan Brent fortsatt handlades under 50 dollarsstrecket.

På makroagendan väntas småhusbarometern från SCB klockan 09.30. Från Bank of England inkommer räntebesked och inflationsrapport kl 13.00 och i USA presenteras veckovis data över nyanmälda arbetslösa kl 14.30.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera