USA-terminer: Time Warner backar<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen pekade högre inför onsdagens öppning på Wall Street, efter tre handelsdagar av nedgångar. Terminerna höll kvar vid uppgångarna efter att jobbstatistiken från ADP missat förväntningarna, och vidare synade marknaden ett antal kvartalsrapporter.

Omkring klockan 14.55 noterades terminen för Dow Jones Industrial Average 0,6 procent högre, medan motsvarande för S&P 500 var upp 0,8 procent. Terminen för Nasdaq steg samtidigt 0,9 procent.

Då Fed sagt att tidpunkten på räntehöjningen ska vara databeroende, där inflation och arbetsmarknaden lyfts fram i synnerhet, är veckans jobbstatistik högvilt för marknaden.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 185.000 personer i juli enligt en undersökning från ADP Employer Services.

Enligt Bloomberg News enkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 215.000 personer enligt denna mätning.

Senare på makroagendan inkommer Markits tjänste-PMI klockan 15.45 och en kvart senare landar ISM:s motsvarighet.

På centralbanksfront sade Fedguvernören Jerome Powell har inte bestämt sig hur han ska rösta vid FOMC-mötet den 16-17 september. Han tycker att det är lämpligt att vänta och se inkommande data före mötet, och han kommer att fokusera på arbetsmarknadsdata.

På bolagsfront backade mediebolaget Time Warner, som bland annat äger streamingtjänsten HBO, 3,0 procent i den amerikanska förhandeln. Detta trots att bolaget redovisat både starkare justerat resultat och intäkter än väntat för det andra kvartalet.

Även tv-spelsbolaget Activision Blizzard överträffade förväntningarna för omsättning och justerat resultat. Därtill höjde bolaget sin helårsprognos för försäljning till 4,6 miljarder dollar från tidigare 4,4 miljarder dollar. Aktien steg 6,5 procent.

Vidare på temat att slå förväntningar fanns även First Solar och Priceline som steg 9,9 respektive 7,6 procent efter respektive kvartalsrapport.

Bland de riktigt stora bolagen i USA levererade Walt Disney ett justerat resultat per aktie om 1:45 dollar, vilket var bättre än väntat, medan intäkterna på 13,1 miljarder var strax under konsensus. Aktien tappade 8,8 procent i förhandeln efter att prognosen för tredje kvartalet hamnat kort om marknadsförväntningarna.

Noteringar vid 14.55-tiden

Rubrik här
Noteringar vid 14.55-tiden (jämfört med nivån vidUSA-stängning föregående handelsdag)
Terminen för Dow Jones +0,57%

Terminen för S&P 500 +0,79%

Terminen för Nasdaq +0,87%

2-åriga USA-räntan -0,0079    till 0,7243%
10-åriga USA-räntan +0,0252    till 2,2465%
Olja, US WTI +0:62 USD  till 46:36 dollar/fat
Olja, Brent +0:66 USD  till 50:65 dollar/fat
EUR/USD +0:0029    till 1:0911


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?