Bankerna i topp på Europas börser<br />

Den europeiska aktiemarknaden handlades upp på bred front på onsdagen, med stöd från flera bankaktier och exportberoende bolag.
Vid stängning var Bloomberg Europe 500 upp 1,3 procent medan Euro Stoxx 50 klättrat 1,6 procent.

Banksektorn hörde till vinnarna, och i synnerhet gick rapporterande Unicredit och Société Générale starkt. Båda bankernas resultat överträffade förväntningarna, och för Société Générales del var resultatet det bästa sedan finanskrisen. Aktierna steg 6,9 respektive 7,9 procent.

"Vi har sett en del hyggliga resultat från bankerna och det ser ut att bli en okej rapportsäsong trots allt. Folk höjer sina insatser efter att Atlantas Fed-chef Lockharts kommentarer", sade en strateg till Bloomberg syftande på att den regionala Fed-chefen Dennis Lockhart sagt att den amerikanska ekonomin ser tillräckligt stark ut för en räntehöjning vid septembermötet.

Fed-kommentarerna lyfte dollarn mot euron, och den tendensen förstärktes ytterligare bland annat efter ett överraskande högt inköpschefsindex från den amerikanska tjänstesektorn. Detta stödde många exportorienterade europeiska aktier under onsdagens handel.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?