Annons

Ledare: Skogen ska bryta beroendet av Putin

Geologiska undersökningar tyder på att det existerar stora fyndigheter av olja och gas i den svenska ekonomiska zonen i Östersjön utanför Gotland. Men det finns ytterligare en svensk oljereserv. Våra vidsträckta skogar som är unika i EU. Det är inte bara en nationell angelägenhet att omsätta skogens potential i praktiken. Svenska råvaror och innovationer kan genom export bidra till fossilfria samhällen.
KLIMATSMART. Nästan hälften av råoljan i Sverige importeras från Putins Ryssland. Av säkerhetspolitiska skäl måste Sverige bli oberoende av en nyckfyll regim.
KLIMATSMART. Nästan hälften av råoljan i Sverige importeras från Putins Ryssland. Av säkerhetspolitiska skäl måste Sverige bli oberoende av en nyckfyll regim.Foto:Alexei Druzhinin

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens industri är oberoende.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera