Apple förlorare på New York-börsen<br />

Efter att ha stängt på minus två dagar i rad fortsatte de amerikanska börserna marginellt lägre under tisdagens handel, tyngda bland annat av fortsatta tapp i Apples aktie.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average ned 0,3 procent till nivån 17.550, medan tekniktäta Nasdaq sjunkit 0,2 procent till 5.106. S&P 500 tappade samtidigt 0,2 procent till nivån 2.093, och noteras med det kring 1,9 procent under sitt all-time high från maj i år.

Omsättningen var 790 miljoner aktier på New York Stock Exchange och på 1.800 miljoner på Nasdaq.

Apple hade återigen en tung dag med en nedgång på 3,2 procent, och aktien handlas nu kring de lägsta nivåerna sedan månadsskiftet januari/februari. Flera aktörer i marknaden pekade på nervositet kring efterfrågan på Iphones i Asien.

"Det är viss oro kring Apple - det är en tung aktie som har stor påverkan på alla index. Vi har sett många bolag ha problem denna rapportsäsong. Det finns en hel del nervositet kring den globala tillväxten där ute", sade en förvaltare till Bloomberg.

Efter stora tapp under de senaste veckorna återhämtade sig oljepriset något under tisdagen. Investerarna förhöll sig emellertid fortsatt tveksamma till flera oljeaktier, och bland andra Exxon och Chevron följde upp den senaste tidens kräftgång med tapp på 1,1 respektive 0,5 procent.

Bättre gick det för teleoperatören Sprints aktie, som steg 5,5 procent efter en övertygande rapport. Ebitda-resultatet hamnade där klart över förväntningarna, samtidigt som vinstprognosen för helåret höjdes.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?