Annons

Asien-börser: Nedgångar tar ny fart<br />

De asiatiska börserna fortsatte att backa på måndagen medan investerare vägde kommentarer från Feds konferens i Jackson Hole som avslutades på lördagen.

Kring klockan 7.30 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 0,3 procent lägre. Japanska Nikkei 225 backade 1,4 procent medan råvarutunga Australiens S&P/ASX200 sjönk 1,6 procent. Under Feds årliga konferens i Jackson Hole meddelade vice-chefen Stanley Fischer att det finns goda anledningar att tro att inflationen i USA kommer att stiga.

Fed-chefen var visserligen noga med att säga att man inte signalerar en förestående räntehöjning, men hans uttalanden indikerade ädnå om att Fed inte har uteslutit en räntehöjning när man samlas i Washington den 16-17 september.

"Vi kommer att se fortsatt volatilitet. Fed är medvetna om volatiliteten i marknaden och man kan inte tro att de skulle höja räntan i denna turbulens. Samtidigt inkommer oväntat stark data från USA. Det kommer att bli väldigt svårt för Fed", sade Nader Naeimi vid AMP Capital Investors till Bloomberg News.

I Kina noterades fastlandsindexen Shanghai Composite och Shenzhen Composite 3,6 respektive 3,4 procent lägre.

De kraftiga svängningarna som präglat den kinesiska aktiemarknaden under den senaste månaden har satt skräck i investerare som kämpar för att förutse vilka politiska åtgärder den kinesiska regeringen kommer att vidta för att motverka volatiliteten.

"Det finns en hel del förvirring vad gäller uppköp av aktier av statsanknutna fonder. Upplysningarna är väldigt begränsade så det är svårt att veta vad de verkligen gör", sade Gerry Alfonso, aktiehandlare vid Shenwan Hongyuan Group i Shanghai, till Bloomberg News.

På bolagsfront rasade kinesiska Citic Securities nära 9 procent efter att Xinhua News Agency rapporterat att bolagets företagsledare är misstänkta för insiderhandel.

Gree Electric Appliances föll med cirka 8 procent efter att bolaget rapporterat att dess vinst var i princip oförändrad under det första halvåret.

Japanska Toyota Motor backade med 2,4 procent efter att en starkare yen tyngt bolagets exporter.

Marknadstemperatur klockan 07:30


kl 6:30 kl 7:30 kl 12:35 Sedan
31/12
MSCI Asia Apex 50 -0,9% -0,3% - -12,3%
Nikkei 225 -1,7% -1,4% - +8,2%
Hongkong Hang Seng -0,8% -0,1% - -8,5%
Kinas Shanghai Comp -2,6% -3,6% - -3,7%
Kinas Shenzhen Comp -2,3% -3,4% - +26,1%
Taiwan Taiex +0,2% +0,6% - -13,3%
Sydkorea Kospi -0,2% -0,1% - +1,0%
Indien BSE Sensex 30 -0,6% -0,1% - -4,1%
Singapore Straits -0,6% -0,9% - -12,9%
Australia S&P/ASX200 -1,6% -1,6% - -4,3%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?