ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Venezuela förbereder sig för fler nollor

  • Foto: Colorbox
Venezuela förbereder sig för att trycka upp nya sedlar med mer nollor på. Orsaken är den kraftiga inflationen i landet, en inflation som nu gör att en 100 bolívarsedel endast är värd 14 cent på den svarta marknaden, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

De nya sedlarna kommer att bestå av valörerna 500 och möjligheten 1.000 bolívars. Sedlarna väntas släppas efter kongressvalet den 6 december, enligt Bloombergs källor.

Venezuela har sedan tidigare stora problem med inflationen. Myndigheterna släpper inte särskilt mycket information men den senaste rapporten indikerade en inflation om 69 procent. Enligt källan kan inflationen vid årsskiftet vara uppe i 150 procent.

Tyck till