Annons

Stockholmsbörsen öppnar upp

Torsdagen ser ut att bli en munter dag på Stockholmsbörsen. I spåren av stigande börser i både USA och Kina stiger Stockholmsbörsen med 2,3 procent i den inledande handeln.

Det går undan på världens börser den här veckan. När USA-börserna stängde på onsdagskvällen var det med en strålande uppgång. För Dow Jones summerades uppgången till 3,95 procent medan Nasdaq steg med 4,24 procent. Även det breda S&P 500-indexet kunde stoltsera med en mustig uppgång på 3,9 procent. Ett välkommet avbrott efter sex dagar med fallande börser.

Under torsdag verkar lättnaden ha smittat av sig till de kinesiska börserna och Shanghaibörsen stiger med 2,79 procent medan Shenzhen stiger med drygt 1 procent. Även i Hongkong var det muntrare tongångar och Hang Seng stiger med 2,71 procent.

På Stockholmsbörsen inleddes torsdagen med medvind och efter 10 minuters handel hade börsen stigit med 2,3 procent.

Bland storbolagen tar oljebolaget Enquest täten i den inledande handeln och stiger med omkring 5 procent. För Enquest var det andra dagen i rad med kraftigt stigande aktiekurs och onsdagens uppgång summerades till drygt 11 procent i spåren av att amerikanska Schlumberger lagt ett bud på oljeservicebolaget Cameron.

Även kullagertillverkaren SKF går starkt i den inledande handeln och fem minuter efter öppning hade aktien stigit med 4,7 procent.

Firsth North-listade spelbolaget Starbreeze är med en kursuppgång på drygt 220 procent en av årets riktiga börsraketer. Bolaget redovisade på torsdagen ett resultat efter skatt på 9,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet vilket var en minskning 7,2 Mkr jämför med året före. Samtidigt visade Starbreeze dock en omsättning på 92,5 Mkr vilket var ett kraftigt lyft från året före och aktien hade efter tio minuters handel stigit med 1,6 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera