Annons

Brett uppåt på New York-börserna<br />

Optimismen från slutet av onsdagens session levde kvar på USA-börserna under torsdagens inledande handelstimmar. Bland annat gav ett knippe stark inhemsk statistik stöd.

Dow Jones hade strax före klockan 18.00 stigit 1,7 procent till 16.564, medan Nasdaq klättrat 1,6 procent till nivån 4.788. S&P 500 noterades samtidigt upp 1,9 procent till nivån 1.977.

Omkring 410 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 910 miljoner på Nasdaq. För tiden på dagen är det klart mer än genomsnittet de senaste 100 dagarna, men samtidigt något lägre än nivåerna under den senaste veckans börstumult.

De amerikanska indexen stängde onsdagens handel på plus 4 procent, vilket var den största uppgången under en enskild handelsdag sedan 2011.

På torsdagens makrofront visade sig amerikansk BNP-data för det andra kvartalet högre än väntat, samtidigt som separata siffror förkunnade en större nedgång i antalet nyanmälda arbetslösa än väntat.

"Ekonomin är i bra form och det är bra för bolagsrapporterna. Detta bör rensa ut en del oro i marknaden. Det har funnits mycket ängslan för en inbromsning i ekonomin", sade en strateg till Bloomberg.

Bland sektorerna gick råvaror klart bäst. Freeport-Mcmoran steg hela 22 procent, stärkt av ett stigande kopparpris, besked om kostnadsbesparingsprogram och minskade investeringsutgifter.

På rapportfronten tappade Tiffany 3 procent efter att juvelerarens vinst i det andra kvartalet understigit förhandstipsen. Enligt Bloomberg News kan det svaga resultatet kopplas till valutamotvind.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?