1515
Annons

Asienbörser: Fallet utökas<br />

Fastlandsbörsen i Kina backar återigen på tisdagen medan det svajar kraftigt upp och ned på andra asiatiska marknader. Vid 8-tiden har Tokyobörsen vänt kraftigt nedåt.
Foto:Ahn Young-joon / TT

Kinas centralbank PBOC ska ha tillfört 150 miljarder yuan i likviditet till marknaderna men det verkar inte ha räckt för att stärka sentimentet i fastlandskina där Shanghai-index föll över 7 procent medan börsen i Hongkong är ned mer modesta 0,6 procent.

Många på marknaden spekulerar i att Kina kommer med nya stimulanser där en sänkning av bankernas reservkrav väntas ligga närmast till hands men det är inget som är bekräftat.

"Vår grundsyn är att världen kommer finnas kvar i morgon också. Fundamenta är inte i så dåligt skick som rubrikerna signalerar. Det handlar mer om huruvida man ska köpa nu eller avvakta tills det lugnat sig ytterligare", sade David McDonald, chefsstrateg vid Credit Suisse Private Banking i Sydney, till Bloomberg News.

Aktier på fastlandsbörsen i Kina värderas nu i snitt till 61 gånger årsvinsten vilket är högst bland världens tio största aktiemarknader. Som en jämförelse värderas bolagen som ingår i det amerikanska breda S&P500-index till i snitt 19 gånger årsvinsten enligt Bloomberg News.

I Japan var det väldigt slagigt men klockan 8 hade Nikkei-index vänt kraftigt nedåt, med ett fall på nära 4 procent, efter tidigare uppgångar. Det bredare Topix var ned 3,3 procent.

På aktiesidan syntes ett visst säljtryck i bolag med koppling till Kina och råvarusektorn medan finans- och fastighetsbolag steg.

Noteringar från kl 08.30
Nikkei 225 -3,66%
Hongkong Hang Seng -0,66%
Kinas Shanghai Comp -7,03%
Kinas Shenzhen Comp -7,18%
Taiwan Taiex -3,58%
Sydkorea Kospi 0,92%
Thailand SE -0,01%
Singapore Straits 0,89%
Jakarta Comp 0,70%


Innehåll från RoboMarketsAnnons

RoboMarkets lanserar nytt erbjudande exklusivt för professionella kunder

LÄNK: Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets Pro 

I maj meddelade RoboMarkets Deutschland GmbH – BaFin-reglerad mäklare med huvudkontor i Frankfurt och lokal närvaro i Stockholm – att bolaget lanserar ett nytt erbjudande exklusivt för professionella kunder – RoboMarkets PRO.

– Om du handlar aktivt och uppfyller kraven för att klassificeras som professionell kund är det betydligt mer fördelaktigt att handla med en EU-reglerad mäklare än att gå utanför EU. Genom att handla med en mäklare som regleras inom EU har man till exempel ett bättre skydd, större utbud av insättnings- och uttagsmetoder samt tillgång till lokal kundsupport, säger Maximilian Ström, ansvarig för kundrelationer på RoboMarkets.

Under 2018 genomförde Europeiska värdepappersmyndigheten ESMA en förändring av regelverket som innebar en begränsning av hävstångsnivån för CFDs. Detta gjorde att många aktiva traders flyttade sin handel till mäklare reglerade utanför EU, dels för att många inte uppfyllde kriterierna för att klassificeras som professionella kunder, dels för att mäklare utanför EU var mer aktiva.

Sedan dess har mycket förändrats och till följd av den starka marknadsutvecklingen de senaste åren har antalet traders som handlar stora volymer i aktier, CFDs och valuta ökat markant.

– Vi ser en stor efterfrågan på produkter med hög hävstång i denna kundgrupp och vi fokuserar på att erbjuda den bästa möjliga helhetstjänsten – från registrering och onboarding till anpassade villkor för de mest populära produkterna – CFDs på de stora indexen, valutamajors och råvaror, säger Maximilian Ström.

RoboMarkets PRO - mäklaren för aktiva traders

RoboMarkets PRO fokuserar på aktiva traders och erbjuder attraktiva villkor för handel i över 12 000 instrument och 7 tillgångklasser.

– Via CFDs är det enkelt är ta både långa och korta positioner i aktier, ETFs, index, råvaror, krypto och FX och många instrument handlas i stort sett dygnet runt. Dessutom erbjuder vi handel i DE40 utan finansieringskostnad fram till årsskiftet, hävstång upp till 1:300, tradingkonto i dollar och euro samt många andra verktyg för att möta de höga krav som ställs av professionella kunder, säger Maximilian Ström.

LÄNK: Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets Pro 

Fakta om RoboMarkets

RoboMarkets är en etablerad multi-asset mäklare i Europa och Premium Partner till fotbollsklubben Eintracht Frankfurt och BMW M Motorsport team.

Bolaget representeras i Sverige av RoboMarkets Nordic AB som är ett dotterbolag till RoboMarkets Deutschland GmbH med huvudkontor i Frankfurt. RoboMarkets Deutschland övervakas av den tyska federala finansinspektionen (BaFin) och det svenska bolaget är registrerat hos Finansinspektionen som anknutet ombud (tied agent). RoboMarkets etablerades 2012 och sedan dess har bolagets tjänster använts av tusentals kunder.

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 74-89% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?