Annons

New York-börser: Stora nedgångar trots återhämtning

USA-börserna utökade de senaste veckornas nedgångar med ett rejält nedställ under de inledande handelstimmarna på måndagen. Indexen är nu nere kring de lägsta nivåerna sedan oktober förra året.

Dow Jones hade runt klockan 18.00 tappat 2,1 procent till 16.120, medan Nasdaq fallit 1,9 procent till nivån 4.616. S&P 500 föll å sin sida 2,1 procent till nivån 1.929.

650 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och 1.500 miljoner på Nasdaq, vilket är betydligt mer än genomsnittet för tiden på dagen.

Trots de stora rörelserna hade börserna återhämtat sig från noteringarna i börsöppningen. Bland annat noterades Nasdaq då ner nära 9 procent.

Utveckling i USA föregicks av stora nedgångar på börser världen över tidigare under dagen. Bland annat tappade Shanghai- och Shenzhen-indexen i Kina 8,5 respektive 7,7 procent.

Efter förra veckans kraftiga kurstapp hade många marknadsaktörer väntat sig att kinesiska myndigheter skulle ha gått in med åtgärder i syfte att stabilisera det finansiella systemet, men något sådant aviserades inte under helgen eller måndagen.

"Investerare i Kina har tappat förtroende för centralbanken, och det är en mycket alarmerande och svår situation för marknaderna. Det kommer ytterst att bero på huruvida Kina-situationen resulterar i en allvarlig ekonomisk inbromsning. Om det inträffar kommer det att ge efterskalv i USA", sade en strateg till Bloomberg.

De aktier inom Dow Jones som noterades för kraftigast rörelser var Dupont (-3,1%), JP Morgan (-2,7%), Coca Cola (-2,7%) och Chevron (-2,7%).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?