1515

New York-börser: Energisektorn i botten på negativ marknad<br />

Börserna på Wall Street handlades i fortsatt negativt territorium men uppvisade en viss återhämtning när drygt halva handelsdagen passerat. Trots att dagens börsras i Kina bidrog till att sprida investerarskräck världen över, fanns det fortfarande köpare på de amerikanska handelsplatserna.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 19.37 ned med 1,7 procent till 16.184. Det bredare indexet S&P 500 backade med 1,9 procent till 1.934 medan tekniktunga Nasdaq Composite retirerade med 1,5 procent till 4.636.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 3 punkter till 2,02 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 1 punkt till 2,75 procent.

Kina, som rapporterade svaga inköpschefsindex på fredagen, gjorde att många investerare förväntade sig att den kinesiska centralbanken PBOC skulle vidta åtgärder under helgen för att stödja de finansiella systemet. I avsaknad av sådana drag syntes brutala försäljningar på marknaderna globalt.

"Handelsvolymerna drivs av börshandlade fonder i dag, men vi ser inte mycket panik, där folk dumpar stora mängder aktier på ett svep. Det finns fortfarande köpare därute som plockar upp aktier som har genomgått stora korrektioner. Däremot är volatiliteten tillbaka så det är inte överraskande att se stora svängningar på intradagshandeln", säger Brian Fenske på mäklarfirman ITG till Marketwatch.

Alla sektorer på S&P 500-index backade där energisektorn uppvisade störst nedgång med 3,0 procent i spåren av fallande oljepriser.

I bank- och finanssektorn noterades Citigroup ned -3,3 procent, Morgan Stanley -2,9, JP Morgan Chase -1,9 och Wells Fargo backade med 2,6 procent.

Energibolagen Exxon Mobil backar 2,8 procent medan Chevron är ned med 2,5 procent.

Apple, som föll med nästan 7 procent i förhandeln, rekylerade upp till positiva nivåer på 0,3 procent. Kvar i sektorn backar Cisco Systems 3,1 procent medan Microsoft handlas ned -1,3 procent. Däremot stiger Intel med 1,7 procent.

Alibaba backar med 2,5 procent och drar med sig Yahoo, som har en andel i Alibaba. Yahoo är ned med 3,2 procent.

Streamingtjänstbolaget Netflix backar 0,6 procent. Inför lanseringen av videostreamingtjänsten i Japan i september har Netflix ingått en partnerskap med Softbank Group.

Bättre gick det för AGL Resources som ökar 29 procent efter att bolaget mottagit ett bud från Southern Company.

Det amerikanska biotech-bolaget Raindance Technologies skulle börsnoteras på måndagen, men valde att avbryta noteringen med anledning av rådande börsstämning. Bolag som tidigare ställt in sina noteringar på grund av oro för den kinesiska tillväxten är mjukvarubolaget Sungard, Poseidon Containers och olje- och gasbolaget Expro Oilfield.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?