USA-börser: S&P 500 under 2.000-strecket

New York-börserna inledde ännu en dag en bit under nollstrecket, och indexen ser nu ut att gå mot den svagaste veckovisa utvecklingen sedan maj 2012.

Dow Jones Industrial Average hade strax före klockan 18.00 sjunkit 1,7 procent till 16.700, medan tekniktäta Nasdaq Composite tappat 2,1 procent. Det bredare S&P 500 sjönk samtidigt 1,9 procent till nivån 1.998, med teknologi och energi som sämsta sektorer, och indexet handlades därmed under 2.000-nivån för första gången sedan februari.

Omsättningen var 470 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1.070 miljoner på Nasdaq.

Innan börsöppning i New York hade asiatiska och europeiska index fortsatt klart lägre. Precis som tidigare i veckan gick Kina allra svagast med nedgångar för Shanghai- och Shenzhenindexen på 4-5 procent. Frågetecknen kring den kinesiska tillväxten har förstorats under de senaste två veckorna, och på hemmafronten är de amerikanska investerarna fortfarande osäkra på hur Federal Reserve kommer att hantera styrräntan vid sitt kommande septembermöte.

"Marknaden lär vara svag tills vi får mer klarhet i Kina och den amerikanska räntehöjningen. Även om läget ljusnar kommer fortfarande tillväxtfrågan vara aktuell. Investerare är rädda och förvirrade och de som är exponerade mot Asien har det nog riktigt tufft", sade Michael Ingram, strateg på BGC Partners i London, till Bloomberg News.

Apple tappade 3,5 procent, bland annat efter att statistik för det andra kvartalet visat på en nedgång i smartphoneförsäljningen i Kina för första gången.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?