1515

New York-börser: Wal Mart väntas dyka i USA<br />

Terminerna för USA-börserna indikerar en något negativ öppning i tisdagens handel på en marknad som präglas av global oro med sjunkande råvarupriser. I Asien visade börserna breda nedgångar där framförallt Kinabörserna föll kraftigt, medan nedgångarna i Asien varit mer dämpade.

Globalt fortsätter investerare att sälja tillgångar i tillväxtmarknader och råvarupriserna sjunker vidare, med olja och koppar runt de lägsta nivåerna sedan 2009.

Cirka en timme före öppning var terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500-indexet och teknikdominerade Nasdaq Composite omkring 0,2-0,3 procent lägre.

Rapportsäsongen börjar lida mot sitt slut men än finns det några storrapporter kvar. Bland annat kom den amerikanska varuhuskedjan Wal-Mart med en rapport inför öppning som understeg marknadens snittförväntningar tyng av bland annat valutaeffekter. Bolaget sänkte även sin resultatprognos för helåret.

Ljusare var det för den amerikanska byggvaruhuskedjan Home Depot, som är en av Electrolux återförsäljare i USA, som höjde sina helårsprognoser samtidigt som siffrorna för det gånga kvartalet var i linje med snittestimaten.

American Apparel föll brant i förhandeln efter att klädbolaget varnat för att det eventuellt inte kan komma att upprätthålla verksamheten under de kommande tolv månaderna.

Inför öppning visade statistik att bostadsbyggandet i USA steg 0,2 procent i juli, jämfört med månaden före, vilket var lägre än vad marknaden räknat med.

Imorgon onsdag publiceras protokoll från Federal Reserves senaste FOMC-möte, som möjligen kan ge fler ledtrådar om timingen för den första räntehöjningen i USA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?