1515
Annons

Schäuble tror på greklösning i dag

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble känner tillförsikt att eurogruppen kan nå en överenskommelse om Grekland på fredagen. Det sade han till journalister på väg in till det extra eurogruppsmötet på fredagen om Greklands tredje stödprogram.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Egna fabriker ger full koll på kvaliteten hela vägen

Kvalitet kommer inifrån, något som är bokstavligt talat sant hos AJ Produkter.

– Att ha egna fabriker är ett ytterst medvetet val, förklarar David Bray, vice vd på AJ Produkter.

Upptäck AJ Produkters sortiment 

Under förra året levererade AJ Produkter närmare 6,8 miljoner produkter – allt från möbler och kontorsinredning till lagerlösningar – till kunder runt om i Europa.

– De väljer oss för att vi har bra kvalitet, och hörnpelaren i det kvalitetsarbetet är att vi har två egna fabriker, säger David Bray och fortsätter:

­– Från egen design, produktion och försäljning kan vi enkelt anpassa oss till kundernas krav och har kontroll över kvaliteten hela vägen.

David Bray, vice vd på AJ Produkter.
David Bray, vice vd på AJ Produkter.

Och det här är inget nytt fenomen. Redan i början av 90-talet startades tillverkning av klädskåp, förvaringsskåp och hyllsystem på AJ Metal Design i Slovakien, och bara några år senare startade AJ Furniture Factory i Polen tillverkning av merparten av AJ Produkters trämöbler. Tillsammans står de för ungefär en tredjedel av företagets sortiment.

– Att ha egna fabriker ger en rad fördelar som i slutändan handlar om att hjälpa kunden att få högre kvalitet och bättre arbetsmiljö. Det har varit en unik fördel för oss jämfört med flera av våra konkurrenter.

Med i hela designprocessen

För det första kan de interna fabrikerna vara med i hela designprocessen.

– Det gör att samtliga steg i tillverkningen är genomtänkta redan från början och påskyndar processen med att introducera nya produkter på marknaden. Personalens kompetens och hantverksskicklighet, maskiner, materialflöden – ja varje pusselbit är optimerad redan från start vilket minskar risken för fel under produktionen.

För det andra kan AJ Produkter garantera att fabrikerna och därmed tillverkningen hela tiden genomgår ett ständigt förbättringsarbete som leder till en hög kvalitetsnivå.

– Plus att vi vet att maskinpark och verktyg är av senaste modell, och att varje materialleverans kontrolleras för att matcha våra specifikationer. 

För det tredje gör de egna fabrikerna att AJ Produkter behärskar tillverkningsprocessen och därmed blir en bättre inköpare för de varor som ändå tillverkas externt.

– Eftersom vi är tillverkare själva vet vi exakt vilka frågor vi ska fråga och vilka krav vi kan ställa på våra leverantörer, något som även det leder till högre kvalitet.

Kunden ska känna sig trygg med alla produkter

Trots det är det inga produkter som går direkt från produktion till kund utan att först passera AJ produkters kvalitetsavdelning.

– Oavsett var en produkt är tillverkad gör vi en bedömning både av själva produktens egenskaper men också av emballagets förmåga att skydda den under transport. Dessutom kontrollerar vi att den har rätt märkningar så att kunden verkligen kan känna sig trygg med alla våra produkter.

Finns det planer på fler fabriker – eller att producera produkter som kommer från de egna fabrikerna?

­– Vi utökar för närvarande både våra fabriker för att hänga med i ökad efterfrågan. Vi ökar kapaciteten i Polen, med fokus på träprodukter, och Slovakien som fokuserar på metallprodukter. Andelen produkter från våra egna fabriker beror också på kundernas köpbeteende. Förra året när det var en stor ökning av efterfrågan på hemmakontor såg vi att fler kunder valde at köpa den AJ-designade inredningen, vilket ökade andelen intäkter från våra egna fabriker, säger David Bray.

Upptäck AJ Produkters sortiment 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

USA varnar Ryssland: ”Har varit mycket tydliga angående kärnvapen”

USA varnar Ryssland för ”katastrofala konsekvenser” om landet skulle använda kärnvapen i Ukraina.

”Vi har varit mycket tydliga”, säger Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan till NBC.

Enligt Sullivan är såväl de ryska skenfolkomröstningarna i ockuperade områden som beslutet att kalla in 300 000 reservister tecken på att anfallskriget i Ukraina inte går Rysslands väg.

”Ryska armén har problem och den ukrainska armén gör framsteg på slagfältet”, säger säkerhetsrådgivaren i en intervju i NBC:s ”Meet the press”. 

Rysslands president Vladimir Putin sade tidigare i veckan att landet är berett att använda ”alla tillgängliga vapen” för att försvara sig.

Jake Sullivan säger att det vore katastrofalt för Ryssland att ta till kärnvapen.

”Om Ryssland går över den gränsen, kommer det att bli katastrofala konsekvenser. USA kommer att svara kraftfullt”, säger han till NBC.

Säkerhetsrådgivaren vill inte svara på vad USA faktiskt menar med ”katastrofala konsekvenser”, men han betonar att ryssarna är väl medvetna om vad det innebär. Det har kommunicerats direkt via privata kanaler på högsta nivå.

”Ryssland vet mycket väl hur USA skulle svara på användningen av kärnvapen i Ukraina.”

Sullivan betonar samtidigt att det är viktigt att den dialogen sker i bakgrunden då USA vill undvika retorisk skottväxling med Ryssland. 

Sedan Putin nyligen gav order om att mobilisera har ett starkt missnöje trängt fram genom censur och förtryck. I mängder av städer och orter har människor demonstrerat och protesterat. De senaste dagarna har omkring ett par tusen personer frihetsberövats av poliser som försökt slå ned aktioner.

Det rapporteras också hur mängder av män försöker lämna Ryssland, bland annat via gränsövergångar till Finland och Georgien, där det har ringlat långa köer hela helgen.

Enligt uppgifter i fria medier kommer Ryssland att stänga gränserna för militärpliktiga män som försöker lämna landet, kanske redan om några dagar.

Den som vill lämna landet kommer att behöva ett särskilt tillstånd.

De ryska myndigheterna kommer att börja begränsa resorna ut från landet, förmodligen från och med onsdag nästa vecka, rapporterar den oberoende ryska nyhetssajten Meduza, som verkar i exil i Lettland.

Sajten hänvisar till två anonyma uppgiftslämnare som beskrivs som närstående det ryska presidentkansliet. De gör gällande att gränsrestriktionerna kommer att införas om några dagar, då processerna kring de så kallade folkomröstningarna har avslutats på ockuperad ukrainsk mark.

Efter det kommer män som berörs enligt källorna att behöva ett särskilt tillstånd, ett slags utresevisum, för att få lämna landet. 

I de pågående striderna anklagar Ryssland Ukraina för att ha beskjutit bland annat en hotellbyggnad i ockuperade Cherson. Där uppges två personer ha dödats, varav en pro-rysk tidigare ledamot i Ukrainas parlament.

Ukraina anklagar också Ryssland för beskjutning på bred front och för att ha attackerat Odessa med tre iranska drönare som flugits in i en kontorsbyggnad på söndagsmorgonen.

De ukrainska styrkornas motoffensiv i Charkivregionen verkar ha bromsat in. Det förklaras dels av vädret, dels av ett ryskt motstånd i området utanför orten Kupiansk.

”Regnet gör det svårt att använda tunga vapen överallt. Vi kan bara använda asfalterade vägar”, säger sergeanten Roman Malyna till AFP.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera