1515

New York stängde på plus<br />

Amerikanska aktier rörde sig svagt högre under fredagens handel, och utökade därmed de knappa uppgångarna för veckan som helhet.

Dow Jones hade vid stängning stigit 0,4 procent till nivån 17.478, lika mycket som S&P 500, som noterades vid 2.092. Nasdaq Composite steg samtidigt 0,3 procent till 5.048.

Omsättningen var 640 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1.470 miljoner på Nasdaq.

På makronivån har fokus så sakteligen börjat skifta tillbaka från veckan huvudämne - Kina - till Federal Reserve och den amerikanska ekonomin. På fredagen gavs svagt positiva ekonomiska signaler, sedan producentpriserna i USA visat sig högre än väntat under juli samtidigt som industriproduktionen stigit mer än förmodat.

"Makrodatan har varit lite bättre än vi trott och folk tycks inte oroa sig lika mycket för Kina längre. Detta hjälper, och faktumet att yuanen stabiliserat och inte fallit genom golvet har gett stöd", sade en strateg till Bloomberg News.

Enligt räntemarknadens prissättning har handlare nu återigen skruvat upp sina förväntningar på en räntehöjning i september från Federal Reserve, i ljuset av statistiken och att oron för den kinesiska devalveringens påverkan på världsekonomin lättat något. Sannolikheten bedöms av marknadsaktörer till 48 procent, enligt Bloomberg News beräkningar, att jämföra med 40 procent i tisdags.

Svenskbekanta King Digital Entertainment var ett av bolagen i centrum på fredagen. Trots högre omsättning och vinst än väntat tappade aktien 11 procent, tyngd av svaga orderprognoser för nästan kvartal.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?