Försiktig handel på New York-börsen<br />

Torsdagens trevande handel på New York-börserna fortsatte på fredagen, med index pendlande kring nollstrecket i låg omsättning.

Dow Jones noterades strax före klockan 18.00 upp 0,2 procent till nivån 17.450, medan S&P 500 steg 0,1 procent till 2.086. Nasdaq Composite sjönk samtidigt 0,1 procent till 5.027.

Omsättningen var 230 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 620 miljoner på Nasdaq.

På makronivån har fokus så sakteligen börjat skifta tillbaka från veckan huvudämne - Kina - till Federal Reserve och den amerikanska ekonomin. På fredagen gavs svagt positiva ekonomiska signaler, sedan producentpriserna i USA visat sig högre än väntat under juli samtidigt som industriproduktionen stigit mer än förmodat.

Enligt räntemarknadens prissättning som Bloomberg News kartlagt är sannolikheten för en räntehöjning från Federal Reserve i september nu uppe i 48 procent, från 40 procent i tisdags.

"Det är svårt att bestämma sig om en riktning för marknaden i nuläget. Ränteförväntningarna balanserar ut sig - å ena sidan finns det klara argument för en räntehöjning, å andra sidan är folk inte på det klara med i vilken utsträckning en svagare efterfrågan från Kina kommer att påverka den globala ekonomin", sade en strateg till Bloomberg.

Svenskbekanta King Digital Entertainment var ett av bolagen i centrum på fredagen. Trots högre omsättning och vinst än väntat tappade aktien 10 procent, tyngd av att order på andra spel än storsäljaren Candy Crush Saga minskat och att orderstocken som helhet för nästan kvartal spås minska.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?