New York-börser: Minusstart väntas efter Kinas devalvering<br />

Ledande terminer indikerar att USA-börserna startar tisdagen i rött efter måndagens uppgångssvit.
I den negativa vågskålen är Kinas rekorddevalvering som pressat de europeiska börserna under dagen på oro för minskad import från världens näst största ekonomi.

På aktiefronten steg Google i förhandeln medan exportberoende biltillverkare backade samt Heinz.

Omkring klockan 14.45 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average till minus 0,8 procent och S&P 500 backade 0,7 procent procent medan motsvarande Nasdaq Composite hade sjunkit 0,5 procent.

"Efter en stark gårdag ser vi en större försiktighet hos marknadsaktörer i dag. Nu återstår frågan hur stor exponering amerikanska bolag egentligen har mot Kina", sade Veronika Pechlander, förvaltare på Ashburton, till Bloomberg News.

I förhandeln syntes ett tydligt köptryck i Google som ökade 5 procent i det lite trista klimatet. Sökmotorn annonserade på måndagskvällen en ny organisationsstruktur som särskiljer internetverksamheten från de mindre forsknings- och investmentenheterna. Det nya bolaget, eller koncernen, kommer framöver att gå under namnet Alphabet, under vilken Google blir en separat verksamhetsgren.

Åt andra hållet gick Heinz vars försäljning under det andra kvartalet inte nådde upp till förhandstipsen. Aktien sjönk 2,3 procent i förhandeln.

Bolag med koppling till Kina hade det svårt, fordonstillverkarna General Motors och Ford Motor backade runt 1,5 procent vardera inför handelsstarten i New York.

Vidare kan Symantec få en del uppmärksamhet efter att datasäkerhetsföretaget nått en uppgörelse för att sälja sin datalagringsverksamhet till Carlyle Group för 8 miljarder dollar. Symantec-aktien avancerade 2,5 procent i förhandeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?