1515

USA-börser: Terminerna redo för lyft<br />

USA-börserna ser ut att återhämta en del av förra veckans tapp på måndagen då terminerna för de ledande indexen handlas högre. En uppgång för Dow Jones Industrial Average skulle innebära att en förlustsvit på sju dagar avbryts. Berkshire Hathaways storköp stal rubrikerna i nyhetsflödet.

"Jag förväntar mig viss återhämtning från förra veckan. Den negativa katalysatorn i form av svaga kvartalsrapporter är inte riktigt där längre. Folk vill ännu inte ta ställning förrän de blir lite mer säkra på vad som kommer att hända med styrräntorna", sade Ross Yarrow, chef för USA-aktier vid Robert W. Baird i London, till Bloomberg News.

Omkring klockan 14.45 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average och S&P 500 0,7 procent högre medan motsvarande Nasdaq Composite hade stigit 0,6 procent.

Det är inga större statistiksläpp att vänta på måndagen, men däremot kommer Dennis Lockhart, Fed-chef i Atlanta, hålla ett tal klockan 18.25 svensk tid. Han har tidigare förespråkat att Fed är redo att höja räntorna i september.

Precision Castparts rusade drygt 19 procent i förhandeln efter att Warren Buffetts Berkshire Hathaway lagt ett bud om 37,2 miljarder dollar på bolaget, som bland annat tillverkar metallkomponenter till flygindustrin.

Berkshire Hathaway, som på fredagen redovisade ett lägre resultat än väntat, tappade en dryg procent i förhandeln.

Kraft Heinz, där just Berkshire Hathaway är största ägare, är ett bolag som kvartalsrapporterar på måndagen i ett allt tunnare rapportflöde. Även den hypade hamburgerkedjan Shake Schack rapporterar efter att stängningsklockan ringt på Wall Street. Kraft Heinz är upp 1,1 procent i förhandeln medan Shake Schack stigit omkring 4 procent.

Tekniksektorn ser ut att kunna bli aktiv på måndagen. Twitter fick höjd rekommendation till köp från tidigare neutral, med riktkurs 35 dollar. I förhandeln stiger Twitter cirka 2 procent till 27:58 dollar.

Även Netflix är runt 2 procent högre.

Alibaba stiger drygt 1 procent efter att det gått ingått i ett strategiskt avtal med kinesiska hemelektronikkedjan Suning genom att köpa aktier för motsvarande 40 miljarder kronor, eller nära 20 procent i bolaget.

Noteringar vid 14.45-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,71%

Terminen för S&P 500 +0,69%

Terminen för Nasdaq +0,64%

2-åriga USA-räntan +0,0081 till 0,7250%

10-åriga USA-räntan +0,0430 till 2,2053%

Olja, US WTI +0:20 USD till 44:07 dollar/fat

Olja, Brent +0:71 USD till 49:32 dollar/fat

EUR/USD -0:0015 till 1:0948


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?