ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Kinesiska mäklarhus samarbetar för att bromsa kursfallet

  • Foto: AP Photo
Det har skakat rejält om den kinesiska aktiemarknaden på senaste tiden. Nu går inte mindre än 21 större mäklarhus samman och skapar en ny börshandlad fond, ETF, som skall investera i kinesiska storbolag.

Fonden kommer att ha inte mindre än 120 miljarder yuan under förvaltning, motsvarande 163 miljarder kronor. Tanken är att fonden skall hjälpa till och stabilisera marknaden. Det skriver George Chen, nyhetschef på SCMP News, på Twitter.

Vidare uppmanar mäklarhusen större aktieägare i samtliga listade bolag att köpa aktier för att förbättra investerarnas förtroende. De stödjer också statens ansträngningar i att stabilisera marknaden.

Tyck till