1515
Annons

Drar tillbaka bud på NSP Holding<br />

Danske Koncept Restauranter (DKR) återkallar sitt erbjudande till aktieägarna och konvertibelinnehavarna i Nordic Service Partners då villkoret för erbjudandets fullföljande inte uppfyllts.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Så tryggar kontor- och lagerspecialisten leveranser även i kristider

David Bray vice vd på AJ Produkter.
David Bray vice vd på AJ Produkter.

AJ Produkter har inrett och utrustat arbetsplatser i mer än 45 år. Nu har de byggt ut sitt huvudlager i Halmstad för att komma närmare kunderna – och för att trygga leveranserna.

– Med mer utrymme och buffertlager kan du leva upp till kundernas växande krav på snabb respons och upprätthålla en god kundupplevelse samtidigt som du får en smidig verksamhet, säger David Bray vice vd på AJ Produkter.

Läs mer om du kan inreda ditt lager 

 I dag brottas företag över hela världen med förseningar och leveransproblem, men det är inte alla aktörer på marknaden som har drabbats. Under de senaste åren har lagerspecialisten AJ Produkter haft en stark tillväxt och för att säkra leveransen till sina kunder har de byggt ut huvudlagret i Halmstad från 33 000 till 58 000 kvadratmeter. Den 22 augusti 2022 stod den nya lagerdelen klar och har redan börjat fyllas med produkter.

– Vi får se hur länge vi klarar oss med den nya ytan. Som tur är äger vi mer mark på tomten. Det är nog bara en tidsfråga innan vi får använda den också, säger David Bray vice vd på AJ Produkter. 

Men är det verkligen billigare att producera möbler, utrustning och inredningslösningar i Europa än i Asien? 

– Ja, det är billigare. En stor del av vår produktion är automatiserad vilket innebär att lönekostnaderna har minskat, men det finns många ekonomiska fördelar med att ha produktionen nära marknaden, säger David Bray. 

”Människors behov förändras i en allt snabbare takt”

Han tar upp pandemin som ett exempel. När allt fler började arbeta på distans ökade också efterfrågan på mindre skrivbord. Det innebar att AJ Produkter fick tänka om. I början av 2020 hade deras minsta skrivbord en längd på 140 centimeter. På rekordtid designade de nya skrivbord i mindre storlekar, färger och material som passar in i skandinaviska hem. 

– Vi har sett att människors behov förändras i en allt snabbare takt. Genom att vara agila kan vi anpassa oss efter marknadens behov. Det innebär även att vi kan leverera produkter av bättre kvalitet till våra kunder, säger David Bray. 

Han ser positivt på framtiden och förutom en stark tillväxt satsar bolaget både tid och pengar på att skapa en klimatvänlig verksamhet. Det gäller allt från transporter till produkter och avfallshantering.

– Vi är bra på att vara ekonomiskt och socialt hållbara. Vi har till exempel skapat en hållbarhetsgrupp som bara arbetar med miljöfrågor. Under de senaste åren har vi bland annat flyttat stora mängder gods från lastbilar till järnvägen. Vi har också ökat samarbetet med flera lokala aktörer och satsat mycket på digitalisering, säger David Bray. 

Läs mer om kvalitetsarbete inifrån 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Lettlands sittande ledare vinner valet – proryska backar

Premiärminister Krisjanis Karins och hans parti Ny enhet är segrare i lördagens parlamentsval i Lettland, visar officiella resultat när så gott som alla röster räknats. Resultatet var väntat.

Västvänliga högeralliansen Ny enhet får 18,9 procent av rösterna medan proryska Harmoni backar och riskerar halka ur parlamentet. Harmoni blev i valet 2018 näst största parti.

Enda proryska partiet som klarade parlamentsspärren på 6,7 procent var Stabilitet. Lettland har en ryskspråkig minoritet på omkring en tredjedel av befolkningen.

Populistiska ZZS kom tvåa med 12,8 och mittenpartiet Enade listan trea med 11 procent.

Valrörelsen har skett i skuggan av grannen Rysslands aggression, och säkerhetspolitik och stöd till Ukraina har dominerat debatten.

”Vi kommer fortsätta investera i vårt försvar som en medlem i Nato”, sade Karin under lördagen sedan vallokalerna stängt.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera