Annons

USA-börser: Väntas inleda på plus<br />

USA-börserna ser ut att starta fredagens session i positivt territorium. Veckans makrohöjdpunkt, den amerikanska jobbrapporten, var lite svagare än väntat avseende både antalet sysselsatta samt löneutvecklingen.

Svag statistik brukar generellt öka tron på att den första räntehöjningen kommer att skjutas på framtiden vilket historiskt tolkats som positivt av aktiemarknaden.

Runt klockan 15.10 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och tekniktunga Nasdaq Composite till plus 0,9 procent.

"Efter den här siffran blir det garanterat ingen räntehöjning i juni vilket är positivt för aktier", sade Andrew Brenner, ansvarig för ränteprodukter på National Alliance Capital Markets, till Bloomberg News.

Inför öppningen i New York var det flera aktier som rörde på sig.

Monsanto, säljare av bland annat bekämpningsmedel, klättrade 1 procent i förhandeln. Bolagets schweiziska konkurrent Syngenta rusade 17 procent i Schweiz efter att ha avvisat ett bud från det amerikanska bolaget.

Internetbolaget AOL avancerade 2 procent i förhandeln efter en rapport som överträffade förhandstipsen.

Även Wal-Mart kan vara i fokus efter att varuhuskedjan uppgett att den avser att köpa butiksställen i Canada från rivalen Target.

Noteringar vid 15.10-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,92%

Terminen för S&P 500 +0,91%

Terminen för Nasdaq +0,96%

2-åriga USA-räntan -0,0434 till 0,5879%

10-åriga USA-räntan -0,0304 till 2,1496%

Olja, US WTI +0:89 USD till 59:83 dollar/fat

Olja, Brent +0:33 USD till 65:87 dollar/fat

EUR/USD -0:0018 till 1:1248


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?