Annons

USA-börsen: Svagt uppåt <br />

De amerikanska börsindexen öppnade oförändrat till svagt positivt under torsdagen efter några dystra börsdagar. Fredagens jobbrapport låg i fokus då handlarna hoppas att den kan komma att ge signaler om när en första räntehöjning kan ske.

"Marknaden har fått motstridiga signaler de senaste dagarna och intagit en mer negativ ton på sistone. Detta gör att morgondagens jobbsiffror blir viktigare än vanligt", sade Richard Sichel, chefsinvesterare vid Philadephia Trust, till Bloomberg News.

Runt klockan 16.20 noterades Dow Jones Industrial Average oförändrad till indexnivån 17.845. S&P 500 var också oförändrad på nivån 2.080 medan tekniktunga Nasdaq Composite lyckades avancera med 0,1 procent till nivån 4.927.

Omsättningen uppgick till 170 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 460 miljoner på Nasdaq.

På statistikfronten uppgick antalet varsel om uppsägning i USA till 61.582 i april. Detta var en ökning med 36.594 från föregående månad, samt en uppgång med 53 procent jämfört med samma månad föregående år.

Vidare presenterades siffror för antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd under vecka 18. Det blev en ökning med 3.000 till 265.000 personer, jämfört med föregående vecka, vilket var mindre än väntat.

På bolagsfronten steg den kinesiska näthandelsjätten Alibaba med 7,1 procent efter att bolaget presenterat en vinst för det fjärde kvartalet, vilken översteg förhandstipsen.

Sea World noterades 2,5 procent ned efter att det öppnat sina räkenskaper för det första kvartalet. Visserligen slog nöjesparkens försäljning analytikernas prognoser, men vinsten minskade i det första kvartalet.

Även Tesla backade, trots att elbilstillverkaren slog estimaten i onsdagens rapport. Aktien sjönk 0,5 procent.

Whole Foods rasade rejält, med 10,9 procent. Livsmedelskedjans rapport, som publicerades efter onsdagens stängning, togs emot negativt. Det var främst försäljningen som var svag.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 3 punkter till nivån 2,22 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?