Annons

Stockholmsbörsen: Mindre nedgång väntas

Stockholmsbörsen, som har flera minusdagar i bagaget, ser ut att starta även torsdagen lätt negativt. Rapportperioden går mot sitt slut, varför någon vägledning från större rapporterande bolag inte ses.

USA-börserna stängde föregående session i rött efter svag statistik och ett uttalande från Janet Yellen om att aktiemarknaderna är högt värderade.

Det trista sentimentet spred sig till Asien som noterar breda men relativt milda nedgångar. Den senaste tidens lite bleka statistik har ökat oron hos investerare inför fredagens amerikanska jobbrapport.

Med knappt en halvtimme kvar till öppning stod Europaterminerna på minus 0,5 procent.

Förhandeln hos IG indikerar en öppning kring nivån 1.578 motsvarande minus 0,2 procent.

Ur morgonens nyhetsflöde:

* UBS har dragit upp riktkursen för Lundin Petroleum till 137 kronor från tidigare 128 kronor med bibehållen rekommendation neutral.

* Sweco nådde inte riktigt hela vägen fram gällande ebitda-resultatet i sitt första kvartal vilket även gällde marginalen. Teknikkonsulten uppger dock att efterfrågan är stabil och att marknadsåterhämtningen går långsamt.

* Recipharm, som fallit en del sen årshögsta i mars, ökade sin vinst efter skatt till 121 miljoner kronor (55).

* Ratos vände till en vinst efter skatt på 27 miljoner kronor i det första kvartalet (-30).

* Siemens, som till delar konkurrerar med ABB, redovisar en högre omsättning än väntat medan vinsten var i linje med förhandstipsen. Industrigruppen upprepar utsikterna för 2015.

* Biogaia nästan dubblade sitt resultat efter skatt, även nettoomsättningen ökade.

* Gunnebos tillträdande vd Henrik Lange har köpt 36.765 aktier i bolaget vilket är hans totala ägande i Gunneboaktier.

* Fingerprint har introducerat två nya touchsensorer som är bolagets minsta hittills och är tänkta att placeras på baksidan av telefonen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera