1515
Annons

Europabörser: Teknikbolag avancerade<br />

På börsgolven i Europa gick indexen i olika riktningar under torsdagen. Bland positivt presterande aktier fanns bland annat teknikaktier.

Indexet Euro Stoxx 50 stängde upp 0,2 procent medan det bredare Bloomberg Europe 500 var oförändrad. Det tyska DAX steg 0,8 procent medan franska CAC 40 sjönk 0,3 procent. Brittiska FTSE 100 stängde 0,5 procent ned.

Flertalet teknikbolag lyckades alltså avancera.

Bland dessa fanns Alcatel-Lucent, som är under uppköp av Nokia. Företaget stod fast vid alla sina mål för 2015. Målet om ett positivt fritt kassaflöde under 2015 ska nås "trots den nuvarande marknadssituationen". Aktien steg 2,4 procent.

Telecity Group sköt i höjden efter att Equinix meddelat att det vill göra ett uppköp av bolaget. Aktien avancerade med 21 procent.

Vidare ökade den spanska vindkraftstillverkaren Gamesa med 10 procent efter att vinsten trefaldigats sedan fjolåret.

Siemens, som till delar konkurrerar med ABB, redovisade en högre omsättning än väntat medan vinsten var i linje med förhandstipsen. Industrigruppen upprepade utsikterna för 2015. Trots detta sjönk aktien med 1,4 procent.


Innehåll från Treasury SystemsAnnons

Stora värden i modernt Treasury Management System

Med fokus på teknik, kundnytta och kostnadseffektivitet levererar Treasury Systems (TS) marknadens modernaste molntjänst för hantering av valuta- och ränterisker. Bland de nöjda kunderna finns flera av Nordens största bolag.

Treasury Management är ett affärskritiskt område omgärdat av komplexa finansmarknader och omfattande regelverk – som ofta hanteras av en slimmad organisation. Om bra systemstöd saknas är arbetet förknippat med stora utmaningar: det är tungrott, finns ingen spårbarhet och går inte att bygga processer kring. Därför använder många stora företag TS för att hantera och analysera sina valuta- och ränterisker. 

– TS är det modernaste systemet på marknaden. Vi har tack vare vår långa erfarenhet utvecklat en molntjänst med stort fokus på effektiv administration, användarvänlighet, automation och analys. Det finns stora värden i att använda vår tjänst: det är en investering som betalar sig väldigt fort, säger Erik Åkerlund, Head of Sales och VD på Treasury Systems.

TS var ett fintech-bolag långt innan begreppet myntades. Familjeföretaget grundades 1984 av Knut Åkerlund och nästan 40 år senare skördar man nu frukten av tidiga och omfattande teknikinvesteringar. Treasury- och Cash Management är ett stort verksamhetsområde. För att kunna leverera ett system i världsklass satsar man därför också på strategiska samarbeten med företag som Nomentia, Millistream och Sealfx.

– Våra globala konkurrenter säger att de kan göra allt, men det blir ganska halvbakade produkter. Vi satsar i stället på ”best of breed”: att genom samarbeten kunna leverera spetsfunktionalitet i varje enskilt område, säger Erik Åkerlund.

Viktigt med hög servicegrad

Idag är flera av Nordens största bolag kunder till Treasury Systems. Att leverera snabb och kvalificerad support är en av hörnstenarna i verksamheten.

– För våra kunder är det här ett affärskritiskt system, och uppstår det något problem är det viktigt att de får prata med en specialist direkt, de ska inte behöva hamna i ett callcenter på andra sidan jorden. Att vi prioriterar service, dialog och rådgivning till våra kunder är en viktig anledning till att det går bra för oss i Norden, säger Erik Åkerlund.

Utvecklingen inom B2B SaaS-lösningar går fort och för Treasury Systems ser framtiden ljus ut. Företaget växer snabbt och utveckling sker på bred front.

– Säkerhet fortsätter att ha hög prioritet. Dessutom satsar vi mycket på att ta bort kundernas manuella steg och processer och att automatisera så mycket rutinmässigt arbete som möjligt. På lite längre sikt ser vi många spännande möjligheter att med AI och machine learning bygga in mer smarta funktioner i systemet, säger Erik Åkerlund.

Om Treasury Systems:

Treasury Systems är en ledande leverantör av treasury management system och administrativa tjänster i Norden. Genom bred och mångårig kompetens, kostnadseffektivitet och förstklassig support till slutanvändarna ökar vi kundnyttan inom treasury-organisationen. 

Läs mer här 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Treasury Systems och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?