Annons

Europabörser: Teknikbolag avancerade<br />

På börsgolven i Europa gick indexen i olika riktningar under torsdagen. Bland positivt presterande aktier fanns bland annat teknikaktier.

Indexet Euro Stoxx 50 stängde upp 0,2 procent medan det bredare Bloomberg Europe 500 var oförändrad. Det tyska DAX steg 0,8 procent medan franska CAC 40 sjönk 0,3 procent. Brittiska FTSE 100 stängde 0,5 procent ned.

Flertalet teknikbolag lyckades alltså avancera.

Bland dessa fanns Alcatel-Lucent, som är under uppköp av Nokia. Företaget stod fast vid alla sina mål för 2015. Målet om ett positivt fritt kassaflöde under 2015 ska nås "trots den nuvarande marknadssituationen". Aktien steg 2,4 procent.

Telecity Group sköt i höjden efter att Equinix meddelat att det vill göra ett uppköp av bolaget. Aktien avancerade med 21 procent.

Vidare ökade den spanska vindkraftstillverkaren Gamesa med 10 procent efter att vinsten trefaldigats sedan fjolåret.

Siemens, som till delar konkurrerar med ABB, redovisade en högre omsättning än väntat medan vinsten var i linje med förhandstipsen. Industrigruppen upprepade utsikterna för 2015. Trots detta sjönk aktien med 1,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?