1515

Börsen: Vänder upp med banker i täten<br />

På den tidiga torsdagseftermiddagen hade Stockholmsbörsen vänt förmiddagens fall till en mindre uppgång.

Återhämtningen var relativt bred och sektorsvis gick tungviktarna bank från minus till plus, vilket bidrog till lyftet.

Runt klockan 14.30 var OMXS30-index vid nivån 1.590, motsvarande plus 0,3 procent, vilket kan jämföras med dagens lågpunkt runt minus 1,6 procent. Omsättningen i Stockholm uppgick till höga 13 miljarder kronor. I övriga Europa var Euro Stoxx 50-index vid oförändrat och tyska DAX steg 0,3 procent.

Nere på kontinenten var bank en av de bästa sektorerna och det smittade av sig till Stockholmsbörsen. I Grekland ökade National Bank of Greece 8 procent och i Tyskland klättrade Commerzbank 1,4 procent.

Greklands finansminister har uppgett att han ser samsyn i de pågående samtalen om det grekiska programmet och hoppas på en överenskommelse de kommande dagarna eller veckorna.

För svenskt vidkommande tog Swedbank ledningen med plus 2,7 procent och Nordea var upp 1,2 procent.

Boliden rekylerade upp 2,6 procent. Tisdagens rapport mottogs med kalla handen av aktiemarknaden som då sänkte gruvbolaget drygt 4 procent.

Trots återhämtningen låg flera av OMXS30-bolagen på minus och SSAB behöll jumboplatsen med minus 1,7 procent. Det tyska stålbolaget Klöckner redovisade på morgonen ett kvartalsresultat som var i den lägre delen av bolagets guidade intervall, vilket fick aktien att backa i Tyskland. Även världens största ståltillverkare Arcelormittal föll efter sin rapport på morgonen.

Inför fredagens rapport från Swedish Match hade säljarna övertaget eftersom aktien sjönk 1 procent.

Många svenska biotechbolag har uppvisat stora rörelser under året, både upp och ned. Gabather, listat på Aktietorget, är en av årets vinnare med plus 144 procent sedan årsskiftet. På torsdagen syntes mestadels nedgångar i sektorn men Gabather gick motströms med plus 15 procent.

Även fastighetsutvecklare kunde uppvisa plusnoteringar. Rapporterande Sagax klättrade 4 procent. Victoria Park kan ha fått en släng av positivismen eftersom aktien avancerade 2 procent och Corem var också på plus.

Några tyngre rapportbolag syntes inte men Biogaia stack ut lite med en dryg 8-procentig uppgång. Probiotikabolaget nästan dubblade sitt resultat efter skatt i det första kvartalet, även nettoomsättningen ökade.

Aktieägarna i Recipharm kunde glädjas åt plus 5 procent. Vinsten efter skatt ökade till 121 miljoner kronor (55) för bolaget som tillverkar läkemedel på kontrakt.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?