1515
Annons

USA-börser: Svag data ledde till oro<br />

USA-indexen föll under onsdagen. Dyster data bidrog till oro för en avtagande tillväxt inför regerings arbetsrapport som ska presenteras på fredag.

Klockan 22.00 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,5 procent till indexnivån 17.842. Det bredare S&P 500 sjönk med 0,4 procent till nivån 2.080, vilket även det teknikpräglade Nasdaq Composite gjorde, till 4.920.

Omsättningen uppgick till 810 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 2,1 miljarder på Nasdaq.

Data visade att amerikanska företag anställde 169.000 nya personer under april månad, vilket var betydligt lägre än estimatet på 200.000.

En annan rapport visade att produktiviteten föll under det första kvartalet, medan arbetskraftskostnaderna ökade, vilket kan komma att tynga företagens vinster.

I ett uttalande påstod även Feds ordförande Janet Yellen att aktiemarknadens värderingar är höga, vilket kan vara en potentiell källa till finansiell instabilitet.

Marknaden inväntar även regeringens arbetsrapport som kommer under fredagen.

Läkemedelsbolaget Alexion Pharmaceuticals aktiekurs fick en hård smäll efter att det gått med på att köpa Synageva BioPharma för 8,4 miljarder dollar. Aktien rasade 8,0 procent.

Även Pfizer inom samma bransch backade, med 1,9 procent, i samband med att sjukvårdssektorn sjönk.

Olje- och gasbolaget Devon Energy lyckades däremot öka med 1,3 procent efter att företaget höjde sin produktionsprognos.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 5 punkter till nivån 2,2 procent.


Innehåll från InuitAnnons

Cybersäkerhet en grundsten i framgångsrika organisationer

Cyberkriminalitet behöver inte innebära avancerad hackning genom algoritmer. Mer vanligt är relativt enkla metoder som att stjäla lösenord eller känslig information på darknet, via nätfiske eller genom att installera ett skadligt program på någons dator. 

– Det viktigaste är att skaffa sig riktigt bra grundläggande säkerhetsrutiner, säger Srilekha Veena Sankaran Product Specialist på ManageEngine.

Det pratas mycket om att metoderna för cyberattacker utvecklas snabbt. Men faktum är att de flesta cyberbrott beror på att välkända sårbarheter i den dagliga verksamheten underskattas eller försummas. De senaste årens ökade distansarbete är ett bra exempel, där nya krav på säkerhet inte alltid hunnits med.

Sex grundläggande säkerhetsåtgärder

– Säkerhet är inte något man inför en gång, utan arbetet måste pågå hela tiden. Här behövs en holistisk syn, säger Srilekha.

Grundläggande säkerhetsåtgärder som alla organisationer behöver vidta:

• strikta policys för behörigheter och lösenord

• multifaktorautentisering

• skydda priviligierade behörigheter i krypterade databaser

• övervakning av fjärranslutningar i realtid

• sårbarhetsskanning och patchning

• identifiering och stopp av misstänkta användaraktiviteter

Ta kontroll över kritiska resurser

Servrar, databaser, nätverksenheter och andra IT-system använder alla systemlösenord och är i regel tillgängliga för alla användare i ett team. Teammedlemmarna kan i sin tur dela med sig lösenord till andra medarbetare och konsulter när så krävs. Resultatet blir att lösenord finns lagrade lite här och där, i Excelark, på lösa lappar eller i någons huvud.

Ett sätt att komma till rätta med detta är Privileged Access Management (PAM) - för att skydda kritiska resurser och övervaka fjärrsessioner i realtid. Det gör det också möjligt till fler säkerhetshöjande åtgärder, som tidsbegränsade behörigheter och multifaktorautentisering.

– Vi ser ett ökat intresse för PAM-lösningar vilket beror på ökad förståelse för behovet av att skydda kritiska resurser och på så sätt minska organisationens risknivå, säger Erik Tjärnkvist, Produktchef hos ManageEngines svenska distributör Inuit.

Fakta:

ManageEngine har funnits i mer än 20 år och har hjälpt organisationer att hantera och säkra sin IT. Vår omfattande IT-drift och cybersäkerhetsprogramvara används av mer än 280 000 kunder i 190 länder, inklusive nio av tio Fortune 100-företag.

Inuit är ManageEngines partner och distributör i Sverige och har funnits där sedan starten med hög kompetens på ManageEngines lösningar och förenklar livet för kunder och partners.

Läs mer här 

 

Mer från Inuit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inuit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?