1515
Annons

USA-börser: Röda siffror efter svaga jobbdata<br />

USA-börserna öppnade negativt under onsdagen. Amerikanska siffror för USA:s arbetsmarknad tyngde. Vidare backade bolag som Groupon och Sodastream efter att ha presenterat sina kvartalsrapporter.

"Vi ser att folk nu köper aktier efter nedgången i kurserna, vilket har varit normen under de två-tre senaste månaderna på grund av de hackiga kurserna", sade Joe Bell, aktieanalytiker vid Schaeffer's Investment Research till nyhetsbyrån Bloomberg.

"Många inväntar den stora jobbrapporten som presenteras på fredag för ledtrådar om hur snart Fed kan komma att höja räntan", påpekade Joe Bell.

Runt klockan 16.15 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,6 procent till indexnivån 17.822. Det bredare S&P 500 sjönk med 0,4 procent till nivån 2.081, vilket även det teknikpräglade Nasdaq Composite gjorde, till 4.921.

Omsättningen uppgick till 150 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 430 miljoner på Nasdaq.

På statistikfronten presenterades en rad amerikanska siffror för det första kvartalet.

Preliminär data från USA:s arbetsmarknadsdepartement visade att USA:s produktivitet under det första kvartalet minskade med en 1,9-procentig årstakt. Det var i linje med analytikernas prognoser, enligt Bloomberg News.

Enhetsarbetskostnaden för det första kvartalet steg med 5 procent, vilket var högre än analytikernas förväntningar på 4,5 procent. Även arbetstiden ökade i en takt på 1,7 procent under det första kvartalet.

Statistiken avser produktiviteten exklusive jordbrukssektorn.

På bolagsfronten backade onlineerbjudandeföretaget Groupon med 6,2 procent efter att bolaget under tisdagen meddelat att förlusten för det första kvartalet minskade.

Även Sodastream sjönk, med 5,6 procent, i samband med att bubbelvattenstillverkaren öppnade sina böcker för det första kvartalet. Visserligen lyckades bolaget slå analytikernas förväntade resultat, men omsättningen var lägre än väntat.

Bäst presterande i S&P 500 var olje- och gasbolaget Devon Energy, som ökade med 2,5 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till nivån 2,2 procent.


Flowscape Technology förbättrar resultatet

Flowscape Technology, som levererar så kallade WPE-system för att optimera arbete i kontorslandskap, redovisar ett ebitda-resultat för det första kvartalet 2022 på 1,1 miljoner kronor (-0,3).

Ebit-resultatet och resultatet före skatt uppgick till -4,3 miljoner kronor (-6,3). 

Nettoomsättningen steg till 10,9 miljoner kronor (6,6), motsvarande en tillväxt på 65 procent.

”Vårt ökade fokus på lokal närvaro, digital marknadsföring och ökade säljresurser ger det resultat vi önskar. När ytterligare länder häver sina pandemirestriktioner, tror vi på en bra fortsatt tillväxt i försäljningen”, skriver vd Peter Reigo i delårsrapporten.

Bolagets kassa uppgick vid periodens utgång till 9,6 miljoner kronor, jämfört med 12,2 miljoner kronor vid årets inledning.

”Sammantaget är jag övertygad om att vår strategi, att under året dubblera antalet personer inom försäljning och marknadsföring samt att öppna lokala säljkontor i Norge och Tyskland, gör att vi kommer nå vårt mål på 100 miljoner kronor i omsättning 2024”, skriver Peter Reigo.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?