Annons

USA-börser: Boeing backar<br />

USA-börserna började veckan med stigande indexnoteringar. Sentimentet stärktes av kvartalsrapporter och en fin orderingång till den amerikanska industrin.

Kring klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,4 procent till indexnivån 18.102 medan det bredare S&P 500 steg 0,5 procent till 2.117. Även Nasdaq Composite stärktes 0,5 procent, till 5.040.

Omsättningen uppgick till 250 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 690 miljoner aktier på Nasdaq.

Orderingången i USA:s industri steg 2,1 procent i mars jämfört med månaden före, enligt statistik från US Census Bureau. Analytiker hade räknat med att orderingången skulle ha stigit 2,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Comcast steg 0,8 procent efter att ha rapporterat ett resultat för det första kvartalet på 0:81 dollar per aktie, vilket var 7 cent bättre än väntat. Konsultbolaget Cognizant Technology Solutions steg kraftigt, med 8,5 procent, efter en höjd prognos för helåret och en rapport som slog förväntningarna för det gångna kvartalet.

McDonald's ska omstrukturera bolaget i fyra olika segment och skifta ut fler restauranger till enskilda ägare, meddelade snabbmatskedjan på måndagen. Aktien sjönk 0,1 procent, och var med det en av få förlorare i Dow Jones.

Störst nedgång stod Boeing för när flyplansaktien backade 0,3 procent.

De starkaste aktierna i Dow Jones var konglomeratet United Technologies och läkemedelsbolaget Merck som avancerade över 1,3 procent vardera.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 2,14 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?