1515
Annons

USA-börser: Boeing backar<br />

USA-börserna började veckan med stigande indexnoteringar. Sentimentet stärktes av kvartalsrapporter och en fin orderingång till den amerikanska industrin.

Kring klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,4 procent till indexnivån 18.102 medan det bredare S&P 500 steg 0,5 procent till 2.117. Även Nasdaq Composite stärktes 0,5 procent, till 5.040.

Omsättningen uppgick till 250 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 690 miljoner aktier på Nasdaq.

Orderingången i USA:s industri steg 2,1 procent i mars jämfört med månaden före, enligt statistik från US Census Bureau. Analytiker hade räknat med att orderingången skulle ha stigit 2,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Comcast steg 0,8 procent efter att ha rapporterat ett resultat för det första kvartalet på 0:81 dollar per aktie, vilket var 7 cent bättre än väntat. Konsultbolaget Cognizant Technology Solutions steg kraftigt, med 8,5 procent, efter en höjd prognos för helåret och en rapport som slog förväntningarna för det gångna kvartalet.

McDonald's ska omstrukturera bolaget i fyra olika segment och skifta ut fler restauranger till enskilda ägare, meddelade snabbmatskedjan på måndagen. Aktien sjönk 0,1 procent, och var med det en av få förlorare i Dow Jones.

Störst nedgång stod Boeing för när flyplansaktien backade 0,3 procent.

De starkaste aktierna i Dow Jones var konglomeratet United Technologies och läkemedelsbolaget Merck som avancerade över 1,3 procent vardera.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 2,14 procent.


Ökad omsättning men sjunkande resultat för Coala Life

Medicinteknikbolaget Coala Life redovisar en nettoomsättning på 1,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (1,3). 

Rörelseresultatet sjönk till -28,0 miljoner kronor (-13,8). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -35,4 miljoner kronor (-14,3). 

Efter periodens slut avslutade Coala Life en garanterad nyemission om cirka 150 miljoner kronor. 

”Efter ett händelserikt kvartal har vi nu kommit ännu längre i uppbyggnaden av det som ska bli en lönsam affär på den amerikanska marknaden. Intresset för Coala Lifes Managed RPM har varit gott och 10 nya kliniker anslöts under kvartalet”, kommenterar vd Dan Pitulia. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?