Annons

Kinesiskt inköpschefsindex sjönk

Det kinesiska inköpschefsindexet (HSBC) sjönk till definitiva 48,9 i april från 49,6 i mars. Det preliminära utfallet låg på 49,2.

Det framgår av HSBC China Manufacturing Purchasing Managers Index som sammanställs av Markit.

Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

"Kinas tillverkningssektor hade en svag start på det andra kvartalet, med den snabbaste inbromsningstakten i totala nya företag på ett år medan produktionen stagnerade", kommenterade HSCB:s chefsekonom Qu Hongbin.

HSBC:s inköpschefsindex för tillverkningssektorn i Kina består av en undersökning riktad mot 420 kinesiska företag med varierande storlek som representerar hela sektorn i landet. Både privata och statligt ägda företag är representerade. Svarsfrekvensen i undersökningen brukar hamna omkring 70 procent och indexet är säsongsjusterat. Det officiella inköpschefsindexet som sammanställs av CFLP baseras på svar från 820 företag och har 100 procents svarsfrekvens. CLFP:s index har historiskt visat viss säsongsvariation.

Preliminärt inköpschefsindex baseras vanligen på cirka 85-90 procent av svaren som meddelas i den slutliga sammanställningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?