Annons

Europabörser: Stark inledning på veckan<br />

Europabörserna återhämtade sig på bred front på måndagen efter en tung föregående vecka. Sentimentet kan ha fått stöd från ett något bättre industri-PMI än väntat.

"Förra veckans korrektion innebar en bra ingång för många investerare. Likviditet flödar fortfarande från USA till Europa", sade Alessandro Bee, strateg på Bank J Safra Sarasin, till Bloomberg News.

Euroområdets inköpschefsindex för industrin sjönk till 52,0 i april jämfört med 52,2 föregående månad. Analytikerkåren hade dock räknat med en nedgång till 51,9. Även det nationella tyska indexet var bättre än väntat, medan den franska motsvarigheten var svagare.

Euro Stoxx 50 stängde 0,5 procent högre och det bredare Bloomberg Europe 500 gick upp 0,7 procent. Tyska Dax steg 1,6 procent medan franska CAC 40 gick upp 0,7 procent. Londonbörsen höll stängt.

Det schweiziska jordbrukskemikaliebolaget Syngenta rusade 8 procent sedan uppgifter framkommit att amerikanska Monsanto närmat sig bolaget om en affär.

Tyska halvledarbolaget Infineon steg drygt 4 procent efter att det köpt den resterande andelen i samriskbolaget LS Power Semitech.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?