1515
Annons

Debatt: Inför inte amorteringskravet

Finansinspektionen har meddelat att den i dagsläget inte kan gå vidare med tvingade amorteringskrav. En successivt minskad avdragsrätt för skuldräntor är att föredra framför en ökad detaljreglering av bolånemarknaden, skriver statligt ägda SBAB:s vd Klas Danielsson och chefsekonom Tor Borg.
Foto:Anders Wiklund/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från Tessin Nordic Holding ABAnnons

Investeringsplattform kan lösa finansieringsbehovet i fastighetsbranschen

Ett kapital om 374 miljarder kronor för bland annat nybyggnation kommer att krävas under 2022 enligt Byggföretagens beräkningar. Därför vänder sig många fastighetutvecklare till Tessins digitala investeringsplattform för att säkra tillräcklig finansiering.

– Tessin kan bidra till att lösa kommande finansieringsbehov och samtidigt skapa lönsamma investeringsmöjligheter för privata och institutionella investerare i fastighetsbranschen, säger Heidi Wik, vd Tessin Nordic Holding AB.

Sedan finanskrisen 2008 har regelverket kring bankernas kreditgivning stramats åt och ökat kraven på eget kapital och likviditet i fastighetsbranschen. Behovet av finansiering för nybyggnation och befintligt bestånd har därför varit omfattande – en trend som förväntas fortlöpa under flera år framåt. Tessin är Nordens ledande digitala investeringsplattform och hit vänder sig allt fler fastighetsutvecklare för att finansiera sina fastighetsprojekt.

– Vi ser chansen att möta efterfrågan i branschen och förmedlar generellt allt fler och större lån, säger Heidi Wik, vd.

Digital plattform för fastighetsfinansiering

Tessins digitala fastighetsfinansieringstjänst är byggd på investerare som placerar sitt kapital direkt i fastighetsmarknaden, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. Pengar lånas ut till olika typer av fastighetsprojekt och vinsten för investerarna blir avkastningen på kapitalet, samtidigt som fastighetsutvecklarna får den finansiering som krävs för sina projekt.

– Historiskt sett har avkastningen legat på 9–10 procent. Tessin sammankopplar kort sagt fastighetsprojekt med kapital. Vi är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har runt 59 000 registrerade medlemmar i vårt investerarnätverk. I dagsläget erbjuder vi finansiering till fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i Sverige och Finland men fortsätter att utvärdera nya marknader, det är en stor del av vår strategi framåt.

Fortsätter att växa kärnaffären

Arbetet med den organiska tillväxten är också något som kommer att fortsätta då efterfrågan på lån fortsätter vara stor, samtidigt som det finns ett stort intresse från både svenska och internationella investerare att direktinvestera i den svenska fastighetsmarknaden.

– Vi kommer att affärsutveckla nya investeringsprodukter. Under hösten 2022 lanserade vi Tessin Properties som förvärvar fastigheter och ger vårt investerarnätverk möjlighet att finansiera dessa förvärv och få en återkommande, månatlig ränta. Totalt sett är vi i dag Europas femte största plattform för fastighetsfinansiering och framgången visar att vår strategi att växa kärnaffären organiskt är rätt väg att gå. Detta ställer större krav på oss att hitta institutionella investerare, något vi lyckats göra och ser fram emot att fortsätta med även i framtiden.

Läs mer på: www.tessin.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tessin Nordic Holding AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?