1515
Annons

Börsen: Skanska stiger på stororder

Två kroniskt svängiga fortsatte åka hiss när Stockholmsbörsen inledde handeln på fredgen.

Stockholmsbörsen som stigit åtta av de nio senaste handelsdagarna inledde veckans handelsdag med en försiktig nedgång. Efter cirka 20 minuters handel var breda OMXSPI-indexet ned 0,1 procent.

Det krisande oljebolaget PA Resources handelsstoppades på torsdagen efter en rusning på över 80 procent. Lyftet kom efter att Nyhetsbyrån Direkt publicerat en intervju med finanschefen som berättade att en finansieringslösning för resten av året snart bör vara på plats.

På fredagsmorgonen upprepade bolaget informationen och när handeln återupptogs backade aktien med 20 procent.

Byggbolaget Skanska har fått 70 procent av en stororder i USA på att bygga om flygplatsen LaGuardia i New York. Hela kontraktet beräknas vara värt över 30 miljarder kronor. Aktien reagerade med att gå upp 2,5 procent.

Sämsta storbolag var Ericsson som backade 2 procent, utan att några nyheter presenterats om bolaget.

Biotmetriföretaget Fingerprint som steg nästan 20 procent på torsdagen meddelade på efter börsen stängning att bolaget ska samarbeta med Google för att utveckla fingeravtrycksteknologin i operativsystemet Android.

Aktien som redan är upp över 200 procent hittills i år fortsatte sin uppgång på fredagen och steg med 4,4 procent i öppningen. Branschkollegan Precise Biometrics steg samtidigt 9 procent.

 

Kycklingbolaget Scandi Standard redovisade ett ökat resultat efter skatt till 41,6 miljoner kronor i det första kvartalet, att jämföra med 35,7 miljoner kronor samma period i fjol. Aktiekursen reagerade inte på rapporten.


Innehåll från Aros KapitalAnnons

Så kan de fortsätta tillväxtresan mot nya marknader

Med hållbarhet och långsiktighet i fokus satsar Arkö Bostad vidare mot nya marknader.

Utmaningen var att hitta rätt samarbetspartners för att tryggt kunna fortsätta tillväxtresan.

– Från dag ett blev vi väldigt imponerade av den service Aros Kapital levererar. De har hjälpt oss att växa snabbare, säger Andreas Holst, delägare på Arkö Bostad.

Läs mer om hur du kan få hjälp med fastighetsfinansiering 

Som erfaren bostadsutvecklare erbjuder Arkö Bostad byggnation av olika slags fastigheter, som bostadsrätter, hyresfastigheter och industrihallar.

Fokus har främst varit regionalt i Östergötland och Sörmland, men när tiden var inne att ta nya steg utåt och satsa på nya marknader i Sverige uppstod behovet av en pålitlig samarbetspartner.

– Aros Kapital ger ett professionellt bemötande och ger oss utrymme att fokusera på våra projekt. Vi som entreprenörer vill lägga mest möjliga fokus på våra projekt, samarbetet med Aros gör att vi minskar byråkrati och istället har vi ägnat oss åt det vi ska göra, vilket hjälpt oss att växa snabbare, säger Andreas Holst, delägare på Arkö Bostad.

”Förstår våra utmaningar”

Att valet föll just på Aros Kapital har flera orsaker. 

– Traditionella banker är inte duktiga på byggkreditiv eftersom det tar lång tid i kredithanteringen, därför är det bättre att prata med de som arbetat mycket med byggkreditiv, säger Andreas Holst.

Byggkreditivet fungerar i stort sett som en checkkredit eller kontokredit som används efter hand som fakturorna för bygget betalas, eftersom kunden inte får ut hela beloppet på en gång för sitt byggnadslån.

– Vi hade hört gott om Aros gällande detta så vi testade.

Andreas Holst säger att man på Arkö Bostad också uppskattar att Aros Kapital har samma entreprenörtänk som dem själva.

Därför kan de hela tiden komma med konstruktiva förslag. Sen har de även en fantastisk tillgänglighet där de lyssnar bra, är snabba på att återkoppla och finns alltid till hands. Även vid tajta tidplaner och obekväma tider på dygnet. 

– Aros står nära entreprenören helt enkelt, och förstår våra utmaningar.

Läs mer om hur du kan få hjälp med fastighetsfinansiering 

Mer från Aros Kapital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aros Kapital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?