1515
Annons

USA-börser: Abercrombie &amp; Fitch klättrar<br />

På Wall Street öppnade börserna negativt under torsdagen efter onsdagens uppgångar. Tvetydliga signaler om Grekland tyngde sentimentet på aktiemarknaden.

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,4 procent till indexnivån 18.099. S&P500 backade 0,3 procent till nivån 2.117 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades 0,4 procent ned 5.087.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 130 miljoner på New York Stock Exchange samt 410 miljoner för Nasdaq.

"Det är lite som att vi ser samma film om och om igen. Vi är oroliga över vad som händer med Fed och vi är oroliga över vad som händer med Grekland. Sen är det även den starka dollarn och de låga oljepriserna som gör att marknaden är lite svår att förutsäga från dag till dag", sade Karyn Cavanaugh, marknadsstrateg vid Voya Investment Management, till Bloomberg News.

Under onsdagen meddelade Greklands premiärminister Alexis Tsipras nyheter om att landet var i slutskedet för att nå en uppgörelse med sina internationella långivare. EU-tjänstemän hade en mindre positiv attityd till beskedet och sa att det fortfarande finns mycket arbete kvar att göra. De tvetydliga signalerna tyngde såväl amerikanska som europeiska aktier.

Vidare meddelade San Fransiscos Fedchef John Williams under torsdagen att USA troligen kommer att höja reporäntan senare under 2015, i och med att landet nu återhämtar sig från ett svagt första kvartal.

Säsongsjusterad data publicerades från amerikanska arbetsdepartementet. Statistiken visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 7.000 till 282.000, under vecka 21, jämfört med föregående vecka. Enligt Bloomberg News snittprognos hade analytiker räknat med 270.000 nya sökande.

Bland specifika aktier stod Costo Wholesale i fokus efter att detaljhandelsbolaget presenterat en försäljning 1 procent lägre förväntat för dess tredje kvartal. Aktien rekylerade med 0,9 procent.

I motsatt riktning gick det för klädkedjan Abercrombie & Fitch som rusade med 9,2 procent trots en större förlust än förväntad. Däremot guidade företaget för en positiv försäljning för det andra halvåret, vilket marknaden verkade lägga mer fokus vid.

Den tioåriga räntan ökade 1 punkt till 2,14 procent.


Innehåll från KIAAnnons

Distinkt formspråk på nya Kia Sportage

Med nya Kia Sportage kommer även en helt ny design.

En kraftfullt formgiven familjesuv som hämtar inspiration från sitt eldrivna syskon, Kia EV6. Förarmiljön är ombonad, högklassig och präglas av två välvda 12,3-tumsskärmar.

Här är nya Kia Sportage – se alla bilderna

Det råder inga tvivel om att nya Kia Sportage är nära släkt med företagets elbil, Kia EV6. Formspråket hos Sportage bär drag av nya EV6, med skarpa linjer och ytor som nästan verkar omfamna varandra.

Både elbilen EV6 och nya Sportage är sprungna ur samma designfilosofi – ”Opposites United” – och den kommer att prägla alla märkets bilmodeller de kommande åren.

Men Kia Sportage är först och främst en stark personlighet på egen hand. En suv i mellanstorlek, anpassad för både äventyr ute i det fria och ett liv i storstadens puls.

Intelligenta strålkastare

Fronten är det kanske starkaste kännetecknet, med en ny tolkning av Kias grill: ”tiger nose”. Med nya Sportage kommer, precis som på EV6, ett ”Digital Tiger Face”. Vad menas med det? Ja, titta på de bumerangformade varselljusen, som markerar grillens ytterkanter och omfamnar de intelligenta strålkastarna (Matrix-LED). Du kommer att känna igen nya Sportage när du möter den i trafiken. Men allra helst vill du sitta bakom ratten.

Nu lanseras Kia Sportage som laddhybrid med en räckvidd på eldrift på hela 70 kilometer (enligt WLTP) och koldioxidutsläppet ligger på låga 25 g/km. Precis som Kia Sportage Hybrid har laddhybriden fyrhjulsdrift som standard.

Rymlig och komfortabel

Redan i dag står laddbara modeller för 82 procent av Kias försäljning i Sverige, och målet är att siffran ska vara 100 procent år 2024. Kia har det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet bland de bäst säljande bilmärkena i Sverige (35 gram/km jämfört med 75 g/km för hela marknaden).

Båda Sportage-versionerna är rymliga, Sportage laddhybrid sväljer till exempel hela 540 liter bagage med baksätet på plats. Om det fälls fram ryms 1 715 liter, och det bakre ryggstödet kan fällas i tre sektioner för maximal flexibilitet (40/20/40).

Komforten är hög och utrustningsnivån likaså.

Panoramaskärmar

Likheterna med den toppmoderna elbilen EV6 syns inte bara utanpå nya Sportage. Inuti är släktskapet också påtagligt. Instrumentpanelen följer samma designspråk som exteriören och precis som i EV6 är det två stora, välvda panoramaskärmar som präglar förarmiljön. Vardera skärmen är på 12,3 tum.

Såväl kartor för navigationen som programvaror för infotainment uppdateras over-the-air i nya Sportage, och med appen Kia Connect kan föraren ansluta till mängder av funktioner: Kia Live Services, Online Navigation, Online röstigenkänning och möjlighet att integrera telefonens kalender med bilen.

Större och mer praktisk – nya Kia Sportage som laddhybrid 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?