Annons

USA-börser: Abercrombie &amp; Fitch klättrar<br />

På Wall Street öppnade börserna negativt under torsdagen efter onsdagens uppgångar. Tvetydliga signaler om Grekland tyngde sentimentet på aktiemarknaden.

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,4 procent till indexnivån 18.099. S&P500 backade 0,3 procent till nivån 2.117 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades 0,4 procent ned 5.087.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 130 miljoner på New York Stock Exchange samt 410 miljoner för Nasdaq.

"Det är lite som att vi ser samma film om och om igen. Vi är oroliga över vad som händer med Fed och vi är oroliga över vad som händer med Grekland. Sen är det även den starka dollarn och de låga oljepriserna som gör att marknaden är lite svår att förutsäga från dag till dag", sade Karyn Cavanaugh, marknadsstrateg vid Voya Investment Management, till Bloomberg News.

Under onsdagen meddelade Greklands premiärminister Alexis Tsipras nyheter om att landet var i slutskedet för att nå en uppgörelse med sina internationella långivare. EU-tjänstemän hade en mindre positiv attityd till beskedet och sa att det fortfarande finns mycket arbete kvar att göra. De tvetydliga signalerna tyngde såväl amerikanska som europeiska aktier.

Vidare meddelade San Fransiscos Fedchef John Williams under torsdagen att USA troligen kommer att höja reporäntan senare under 2015, i och med att landet nu återhämtar sig från ett svagt första kvartal.

Säsongsjusterad data publicerades från amerikanska arbetsdepartementet. Statistiken visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 7.000 till 282.000, under vecka 21, jämfört med föregående vecka. Enligt Bloomberg News snittprognos hade analytiker räknat med 270.000 nya sökande.

Bland specifika aktier stod Costo Wholesale i fokus efter att detaljhandelsbolaget presenterat en försäljning 1 procent lägre förväntat för dess tredje kvartal. Aktien rekylerade med 0,9 procent.

I motsatt riktning gick det för klädkedjan Abercrombie & Fitch som rusade med 9,2 procent trots en större förlust än förväntad. Däremot guidade företaget för en positiv försäljning för det andra halvåret, vilket marknaden verkade lägga mer fokus vid.

Den tioåriga räntan ökade 1 punkt till 2,14 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?