Annons

Stockholmsbörsen: Ericsson stiger<br />

Stockholmsbörsen inledde torsdagssessionen svagt nedåt men har efter drygt en timmes handel klättrat upp till omkring oförändrat.

Marknaden går i väntan på konkreta resultat i förhandlingarna mellan Grekland och långivarna.

Under gårdagen stärktes marknaden av positiva tongångar från grekerna om att ett avtal var nära förestående, men detta har efter hand dementerats av motparter.

SIX Generalindex var vid klockan 10.16 oförändrad vid 525 och OMXS30-index oförändrad vid 1.663. Omsättningen var 1,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 2,6 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Bland morgonens mest omsatta aktier befann sig Ericsson vars aktie steg 1,4 procent, stärkt av höjd rekommendation från Citi till köp från neutral.

Lindab meddelar att de har haft problem med bedrägerier i sin ungerska verksamhet. Ledande personer för den ungerska verksamheten har nyligen fått sparken. Lindab bedömer att man lidit kostnader historiskt, men uppskattar att konsekvenserna för resultatet i framtiden är begränsade. Aktien steg 0,7 procent.

Arcam avancerade 2,6 procent. Bolaget har genomfört en riktad nyemission om 250 miljoner kronor till Första AP-fonden, som medför en aktieutspädning på 8,8 procent. Teckningskursen i emissionen var 139 kronor, att jämföra med gårdagens stängningskurs på 144,50 kronor. Medlen ska användas till bolagets ökande expansion.

SKF har tecknat ett hjullageravtal med Volkswagens Golf. Avtalet innebär en utvidgning geografiskt av tidigare samarbete med Volkswagen. Aktien steg 0,2 procent.

Starbreeze avser att köpa spelmotorn Valhalla med betalning med omkring 3,3 miljoner aktier. Det motsvarar en köpeskilling på cirka 73 miljoner och en aktieutspädning på cirka 2,25 procent. Aktien spelades upp 2,3 procent.

PA Resources steg med 24 procent efter uppgifterna den strategiska översynen kommer att pågå under hela året och att morgondagens delårsrapport har skjutits på framtiden då bolaget vill att diskussionerna med bolaget långivare inom ramen för företagsrekonstruktionen ska slutföras.

På rekommendationsfronten noteras också att LB Securities har inlett bevakning av Semafo med en köprekommendation och att Pohjola dragit ned Nordea till öka från köp. De båda aktierna var upp 1,0 respektive ned 0,8 procent.

Senare i dag lämnar Lundbergs delårsrapport och Stora Enso håller kapitalmarknadsdag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?