1515

Europabörser: Idel uppgångar<br />

Europabörserna handlades överlag högre på onsdagen. Uppgångarna var relativt breda med 17 av 19 Stoxx 600 på plus. Bäst gick fastigheter och resor, sämst gick försäkring och råvaror.

Från Grekland rapporterades det att USA kommer att press EU att nå en överenskommelse vid det kommande G7-mötet och att ECB inte funnit någon anledning att höja den tillgängliga nödlikviditeten till grekiska banker. Inlåningen har stabiliserats på en låg nivå, resonerade ECB.

International Airlines Group, som äger British Airways, steg 1,2 procent efter att den irländska staten gett klartecken till att låta IAG köpa Aer Lingus. Nu återstår det för IAG att övertyga Ryanair, som har knappt 30 procent av Aer Lingus, att sälja.

Jefferies bedömde att Ryanair, som försökt, men av konkurrensskäl inte fått, köpa Aer Lingus, kommer att föra en hård linje i förhandlingarna. Ryanair steg 1,1 procent medan Aer Lingus klättrade 1,9 procent.

De amerikanska konkurrensmyndigheterna har godkänt samgåendet mellan Reynolds American och Lorillard på villkoret att bolagen säljer fyra varumärken: Winston, Kool, Salem och Maverick. Dessa kommer att köpas av brittiska Imperial Tobacco som steg 2,3 procent i London.

Credit Suisse kan med sina nära band till både FIFA och Qatar råka illa ut efter att schweizisk polis gripit sex FIFA-toppar för utlämning till USA. Misstankarna gäller bedrägeri och korruption. Aktien var ändå upp 1 procent.

Det nederländska dagligvarubolaget Aholds första kvartal var 6 procent sämre än väntat, men, noterade Rabobanks analytiker, de underliggande trenderna "var inte så dåliga". Aktien var upp 0,1 procent.

Noteringar kl 12.22
Index  Marknad  Notering  I dag  I år
Stoxx 600  Europa  406 0,50% 18,40%
Stoxx 50  Europa  3.496  0,50% 16,40%

FTSE 100  London 6.986  0,50% 6,40%
DAX 30  Frankfurt  11.632  0,10% 18,60%
CAC 40  Paris  5.108  0,50% 19,60%

SMI  Zürich  9.334  0,70% 3,90%
IBEX 35  Madrid  11.319  0,70% 10,10%
FTSE MIB  Milano  23.553  1,00% 23,90%

SIX Nordic  Norden  126 -0,10% 18,20%


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?