1515

USA-börser: Time Warner Cable i blickfånget<br />

USA-börserna, som handlas kring rekordnivåer, inledde tisdagen med att backa något, efter att ha varit helgstängda i måndags.

Omkring klockan 17.00 handlades Dow Jones Industrial Average ned 0,9 procent till nivån 18.063. Det bredare S&P500 backade 0,8 procent till nivån 2.107 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades ned 1 procent till nivån 5.038.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 192 miljoner på New York Stock Exchange samt 494 miljoner för Nasdaq.

Data visade att order över varaktiga varor för april månad inkom i linje med förhandstipsen vilket, enligt marknadsbedömare, ökar sannolikheten för en snar räntehöjning:

"Marknaden verkar befinna sig i ett mellanläge. Å ena sidan vill man ha bättre ekonomisk data, å andra sidan ökar en stark ekonomi sannolikheten för att räntan kommer att höjas." Det uppgav Walter Todd, investeringschef för Greenwood Capital, till Bloomberg News.

Andra bedömare var också eniga om att läget är tvetydligt på marknaden:

"Givet att räntehöjningar kommer att vara beroende av positiv markodata, vill inte de som är positionerade för uppgång att datan ska vara bra. Vi har kommit tillbaka till dagarna då dåliga nyheter innebär bra nyheter för aktier". Det sade Brenda Kelly, chefsanalytiker på London Capital Group, till Marketwatch.

På bolagsfronten var Time Warner Cable i blickfånget. Aktien steg drygt 4 procent efter att Charter Communications meddelat att det vill gå ihop med bolaget i en affär som värderar Time Warner Cable till 78,7 miljarder dollar.

En annan aktie som det gick bra för var Cerulean Pharma som steg 1,6 procent. Amerikanska myndigheter har beviljat bolagets behandlingspreparat mot äggstockscancer särläkemedelsstatus.

Även IT-bolaget Liveperson fick trevlig start på tisdagen, upp nära 15 procent, efter mediauppgifter om att Nice kan komma att köpa upp mjukvarubolaget.

Bland storbolagen i Dow Jones Industrial Average föll Boeing och Caterpillar mest och bägge tappade 1,3 procent.

Minst negativt i indexet utvecklades läkemedelsbolaget Johnson & Johnson som var nära oförändrad och minskade 0,2 procent.

Den tioåriga räntan backade 4 punkter till 2,17 procent.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?