Hoppa till innehållet

Annons

USA-börser: Time Warner Cable i blickfånget

USA-börserna, som handlas kring rekordnivåer, inledde tisdagen med att backa något, efter att ha varit helgstängda i måndags.

Omkring klockan 17.00 handlades Dow Jones Industrial Average ned 0,9 procent till nivån 18.063. Det bredare S&P500 backade 0,8 procent till nivån 2.107 och tekniktunga Nasdaq Composite noterades ned 1 procent till nivån 5.038.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 192 miljoner på New York Stock Exchange samt 494 miljoner för Nasdaq.

Data visade att order över varaktiga varor för april månad inkom i linje med förhandstipsen vilket, enligt marknadsbedömare, ökar sannolikheten för en snar räntehöjning:

"Marknaden verkar befinna sig i ett mellanläge. Å ena sidan vill man ha bättre ekonomisk data, å andra sidan ökar en stark ekonomi sannolikheten för att räntan kommer att höjas." Det uppgav Walter Todd, investeringschef för Greenwood Capital, till Bloomberg News.

Andra bedömare var också eniga om att läget är tvetydligt på marknaden:

"Givet att räntehöjningar kommer att vara beroende av positiv markodata, vill inte de som är positionerade för uppgång att datan ska vara bra. Vi har kommit tillbaka till dagarna då dåliga nyheter innebär bra nyheter för aktier". Det sade Brenda Kelly, chefsanalytiker på London Capital Group, till Marketwatch.

På bolagsfronten var Time Warner Cable i blickfånget. Aktien steg drygt 4 procent efter att Charter Communications meddelat att det vill gå ihop med bolaget i en affär som värderar Time Warner Cable till 78,7 miljarder dollar.

En annan aktie som det gick bra för var Cerulean Pharma som steg 1,6 procent. Amerikanska myndigheter har beviljat bolagets behandlingspreparat mot äggstockscancer särläkemedelsstatus.

Även IT-bolaget Liveperson fick trevlig start på tisdagen, upp nära 15 procent, efter mediauppgifter om att Nice kan komma att köpa upp mjukvarubolaget.

Bland storbolagen i Dow Jones Industrial Average föll Boeing och Caterpillar mest och bägge tappade 1,3 procent.

Minst negativt i indexet utvecklades läkemedelsbolaget Johnson & Johnson som var nära oförändrad och minskade 0,2 procent.

Den tioåriga räntan backade 4 punkter till 2,17 procent.

Innehåll från Saft ABAnnons

Saft AB breddar sina batteritjänster genom dotterbolaget Oskvolt

Daniel Nilsson leder Oskvolt service expansion.
Daniel Nilsson leder Oskvolt service expansion.

Saft AB, ett globalt ledande batteriföretag med över 100 års erfarenhet, breddar sina tjänster genom dotterbolaget Oskvolt. Med fokus på innovativ, säker och pålitlig batteriteknologi vill Saft och Oskvolt hjälpa företag att maximera nyttan av sina batteriinvesteringar och möta den ökade efterfrågan på batteriservice.

Saft har länge varit känt för sina högpresterande batterier, som används inom en rad olika industrier och applikationer, från säkerhetsapplikationer och reservkraft till framdrivning på land, till sjöss, i luften och i rymden. Med dotterbolaget Oskvolt tar företaget sin långa erfarenhet av batterier och batteriservice till externa kunder, för att möta det växande behovet av batteriunderhåll och service.

– Vi förstår att det finns ett ökat behov av batterier och olika typer av applikationer. Med vår långa erfarenhet från batteriproducenter och överflöd av kompetens vill vi dela med oss av detta till resten av marknaden, säger en talesperson för Saft.

Från Asien till Sverige

Oskvolt började som ett svar på ett kundönskemål från Asien, där kunder efterfrågade ackrediterade metoder för batteriprovning och certifiering av batterier. Saft insåg att de hade kompetensen för att möta dessa krav även i Sverige och ackrediterade sig själva, vilket ledde till skapandet av Oskvolt.

Besök Saft här

Med sitt ursprung i batteriproducentvärlden har Oskvolt en unik insikt i servicevärlden. Företaget erbjuder kunnig och dedikerad personal som kan garantera maximal nytta av kundernas batteriinvesteringar, vilket ger en extra säkerhet för företag som vill säkerställa att deras batterier är pålitliga och välfungerande.

– Batterier som inte servas är en dålig investering. De behöver underhållas för att vara pålitliga och fungera när de behövs, förklarar Oskvolts talesperson.

Oskvolt erbjuder service för allt från små batterier till stora containrar fulla av backup- eller balanseringsbatterier, vilket visar på bredden i deras tjänsteutbud. Bland deras kunder finns underleverantörer till transportindustrin, såsom tåg- och båttillverkare, samt serverhallar där Sverige utmärker sig.

Besök Oskvolt här 

För att klara den pågående energiomställningen krävs batterier i allt större utsträckning. Genom att erbjuda batteriservice genom Oskvolt kan Saft och dess kunder bidra till en mer hållbar och pålitlig batterianvändning.

Om Saft & Oskvolt:
SAFT AB ingår i den franska koncernen SAFT SA under divisionen Industry, Mobility & Infrastructure. Med ca 500 anställda är SAFT AB en betydande del av koncernens ca 4000 anställda. Oskvolt är ett dotterbolag till Saft AB som fokuserar på ackrediterade prover och batteri underhåll.

Mer från Saft AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Saft AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera