Annons

Regeringen riskerar nytt nederlag

Sverigedemokraterna stödjer Alliansen och vill lägga om fokus i utredningen som ser över vinster i välfärden – grunden för samarbetet mellan Vänsterpartiet och regeringen.
Foto:Mats Andersson / TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från QamcomAnnons

Specialisterna som förvandlar teknik till värde

Christian Smedman, CTO Mabtech och Ann Louise Johansson, Qamcom granskar resultat från FluoroSpotläsaren Mabtech IRIS som de två bolagen utvecklat tillsammans. Produkten används för studier av immunförsvaret vid till exempel infektionssjukdomar, cancer och allergier samt vaccinationsforskning.
Christian Smedman, CTO Mabtech och Ann Louise Johansson, Qamcom granskar resultat från FluoroSpotläsaren Mabtech IRIS som de två bolagen utvecklat tillsammans. Produkten används för studier av immunförsvaret vid till exempel infektionssjukdomar, cancer och allergier samt vaccinationsforskning.

Forsknings- och teknikföretaget Qamcom har lång erfarenhet av att utveckla värdedrivna tekniska lösningar. Genom att effektivt applicera AI i industriella applikationer och system har de verkat för att utveckla smarta städer, förbättra forskningen på malariaresistens, kvalitetssäkra produktion i industrin, motverka skogsbrandsspridning och räkna boskap med hjälp av drönare.

På Qamcom arbetar 170 handplockade experter med kompetens inom hårdvara, mjukvara och systemutveckling. 

– Vi är ett unikt specialistbolag med expertkunskap inom sensorer, signaler och system. Vi har all kompetens inhouse för att ta en produkt hela vägen från idé till slutprodukt och kan anpassa vår teknikutveckling till olika företags förutsättningar, affärsmål och önskad effekt, säger Ann Louise Johansson, PhD och Site Manager på Qamcom i Stockholm.

Industriell AI

Qamcom verkar ofta som en R&D-partner till sina kunder och hjälper dem med allt från att specificera vad de vill ha till teknikutveckling och implementering. 

– Vårt uppdrag är att hjälpa kunden komma fram till den bästa lösningen på ett problem. Inom Industriell AI handlar det om lösningar för digital inspektion, övervakning och analys med hjälp av olika sensorer. Det kan vara automatisk personigenkänning, kvalitetsinspektion på en produktlina eller trafikanalys i en vägkorsning, säger Ann Louise Johansson.

För att hitta rätt lösning måste hänsyn tas till system och systemkrav och där kan Qamcom bidra med sin kunskap och tekniska kompetens. 

– För att lösa industriella problem på bästa sätt behöver vi förstå den data vi ska analysera och använda systemingenjörens hela verktygslåda för att få en optimal lösning. AI är ett fantastiskt verktyg men inte det enda och när AI implementeras i industriella applikationer måste man designa och optimera systemet, inklusive AI-algoritmerna, utifrån systemkraven. Det räcker inte att bara ha kunskap om AI och mjukvara, säger Ann Louise Johansson.

Plattform underlättar rätt lösning

Qamcom har utvecklat en AI-plattform som gör det lättare, billigare och snabbare att komma fram till rätt lösning för kunden. Plattformen är främst utvecklad för computer vision-applikationer och tillhandahåller en grundstruktur för AI- modellerna som kan anpassas för nya applikationer beroende på vilka systemkraven är. 

– Plattformen gör det möjligt att anpassa vilken sorts algoritm som används, vilka funktioner man vill ha, tex objektdetektering och klassificering, och vilken hårdvara alternativt molnet som beräkningarna ska göras på. Det senare styrs av bland annat realtidskrav, fysisk storlek, prestanda- och integritetskrav och energikonsumtion, förklarar Ann Louise Johansson.

Om Qamcom
Qamcom är ett kunskapsbaserat specialistbolag inom hårdvara, mjukvara och systemutveckling som bryggar gapet mellan forskning, teknik- och affärsutveckling. Qamcom erbjuder banbrytande teknologilösningar, produkter och tjänster inom bland annat elektronik, trådlös kommunikation, industriell AI och IoT, signalbehandling och systemteknik. 

Läs mer på qamcom.com

Mer från Qamcom

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Qamcom och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera