Annons

Nordenbörser: Ned över hela linjen, Danmark föll minst

Samtliga nordiska börser föll under tisdagen, i likhet med de ledande europeiska börserna. Norge var sämst i klassen sedan en rad oljeaktier dragit ned börshumöret.

OMXN40, som inte innehåller norska aktier, slutade ned 0,3 procent.

Norska OBX noterades ned 1,5 procent.

Ett pärlband av oljeaktier föll under tidagen. Oljeservicebolagen Seadrill och PGS backade 2,6 respektive 4,4 procent.

Oljegiganten Statoil föll 2,5 procent.

Till en liten skara indexvinnare sällade sig kiselföretaget REC Silicon och vid dagens slut kunde uppgången summeras till 4 procent.

På den danska börsen var utvecklingen något bättre kring nollstrecket. OMXC20Cap stängde dagen ned 0,3 procent.

Tydligaste vinnaren i indexet var byggbolaget FLSmidth som ökade 1,7 procent. Danske Markets höjde under dagen sin rekommendation från behåll till köp. Samtidigt passade banken på att skruva upp riktkursen från 315 till 400 kronor per aktie.

I motsatt riktning gick sjukvårdsutrustningsbolaget Coloplast som blev den största förloraren och aktien föll 1,8 procent.

En annan slagpåse i indexet var industrikonglomeratet Maersk som backade 1,6 procent.

Finska OMXH25 pendlade fram och tillbaka under dagen men vid dagens slut tog det negativa sentimentet överhanden och indexet stängde ned 0,7 procent.

Allra sämst gick det för däcktillverkaren Nokian Tyres. Aktien backade 3,1 procent.

Bolaget följdes tätt av stålbolaget Outokumpu där nedgången kunde summeras till 2,2 procent.

Verkstadsbolaget Metso och Nokia gick mot strömmen och klättrade 0,7 respektive 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?