Hoppa till innehållet

Annons

Berömd diamantgruva till salu

De Beers, en av världens två största diamantproducenter och under 1900-talet själva sinnebilden för diamantmarknaden, har beslutat att försöka sälja sina sista tillgångar i Kimberley - staden där den moderna diamantindustrin grundades i slutet av 1800-talet.
Foto:Denis Farell

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Teledyne FLIRAnnons

Möt Teledyne FLIR:s tech-ledare

Katrin Strandemar, Vice President of Product Management & Innovation på Teledyne FLIR.
Katrin Strandemar, Vice President of Product Management & Innovation på Teledyne FLIR.

Som en av Teledyne FLIR:s mest erfarna medarbetare har Katrin Strandemar utvecklat en imponerande karriär på företaget. Med fokus på innovation och hållbarhet har hon bidragit till utvecklingen av företagets affär och kultur.

Det globala företaget Teledyne FLIR designar, tillverkar och distribuerar teknologi för myndigheter, försvar, industri och till och med privatpersoner. De är världsledande inom högteknologiska värmekameror och har en diversifierad produktportfölj som faktiskt räddar liv. Men det är inte bara hållbara produkter de har skapat sedan starten för 45 år sedan, utan även hållbara medarbete. 

Katrin Strandemar klev in på företaget för drygt 16 år sedan. Och sedan dess har onekligen mycket hänt. Genom olika roller har hon varit med och utvecklat bolaget, inte bara dess affär och produktutbud, utan också kulturen. Idag är hon Vice President of Product Management & Innovation. 

– Varje steg och rollbyte i min karriär har alltid känts väldigt naturligt, men hade någon berättat för mig för 15 år sedan att jag skulle ha denna roll idag hade jag nog blivit förvånad.  Jag är tacksam över den resa jag har kunnat göra och fortsätter att göra på Teledyne FLIR, säger Katrin Strandemar. 

”Världens sjätte sinne”. Läs mer om Teledyne FLIR:s innovationer här. 

Korta beslutsvägar 

Vi backar bandet till 2007. FLIR var ett medelstort bolag med drygt 150 anställda och Katrin Strandemar kom in i rollen som detektorspecialist för att arbeta och utveckla företagets infraröda kameror. Snabbt fick hon nytt ansvar över att jobba fram en ny funktion för bildbehandling och blev spindeln i nätet för hela uppdraget. Bara ett halvår senare kunde de lansera den ny funktionen i samtliga kameror. 

– Jag tror på att företaget ständigt ska utmana det etablerade och söka efter nya sätt att förbättra. Genom att vara ett snabbfotat företag och öppen för förändring kan man ta innovation till nya höjder. Vi är stolta över att göra våra produkter från ax till limpa, eftersom det garanterar högsta kvalitet och kontroll genom hela tillverkningsprocessen och ger stort utrymme för innovation, säger hon.

Läs det senaste från Teledyne FLIR här. 

Det bästa av två världar i samma roll

Det är just innovation som driver affären som varit drivkraften för Katrin Strandemar genom karriären. Efter att ha varit med och utvecklat högupplösta IR-kameror och bolagets Multi-Spectral Dynamic Imaging-teknik (MSX) kom hon närmare in på produktspåret och blev produktarkitekt. Med produktansvaret kom senare CTO-rollen innan hon landade där hon är idag. Hon berättar att hon trivs med att kombinera innovationsarbetet med personalansvar. 

– Att få arbeta med både vår fantastiska teknik och att få coacha våra otroliga medarbetare är ett privilegium. Jag kombinerar verkligen det bästa av två världar, säger hon och fortsätter:

– En av de bra grejerna med Teledyne FLIR är att oavsett roll eller avdelning, finns utrymme för nya idéer. Vi är ett företag som gillar att springa snabbt och komma med nya innovationer, vilket jag verkligen uppskattar. Här kan man verkligen skapa en stark karriär. Jag är ett bra exempel på det.

Fakta om Teledyne FLIR:
Teledyne FLIR är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av värmekameror och IR-teknologi. Företaget har kontor i många länder världen över och det svenska kontoret ligger i Täby utanför Stockholm. Här finns hela värdekedjan – från utveckling till tillverkning och distribution. 

Läs mer om Teledyne FLIR här.

Mer från Teledyne FLIR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Teledyne FLIR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera