1515

USA-börser: Apple stiger<br />

New York-börserna rör sig i sidled för tredje dagen i rad samtidigt som investerarna smälter en rad statistikpunkter med blandat utfall.

Apple stiger med stöd av positiva analytikerkommentarer från Morgan Stanley.

Dow Jones Industrial Average var klockan 16.24 oförändrat vid 18.289. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,2 procent till 2.129 medan Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 5.082.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 4 punkter till 2,21 procent samtidigt som trettioårsräntan tappade 4 punkter till 3,01 procent.

Onsdagens session slutade med i stort sett oförändrade kurser när marknaden inte reagerade nämnvärt på släppet av Federal Reserves senaste penningpolitiska protokoll. Nu på torsdagen står makrostatistik i fokus och utfallet har varit blandat.

Före öppning rapporterades att nya arbetssökande steg till 274.000 förra veckan, vilket ungefär var som väntat, medan Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA uppgick till preliminära 53,8 i maj, mot väntade 54,5.

Philadelphia Fed index för maj kom in något svagare än förväntat och likaså försäljningen av befintliga hus i USA avseende april.

Statistiken över ledande indikatorer i USA var dock positiv, upp 0,7 procent i april jämfört med månaden innan. Marknaden hade räknat med en uppgång på 0,3 procent.

På bolagsfronten har trädgårdsprodukttillverkaren Toro, en konkurrent till Husqvarna, redovisat ett resultat på 1,64 dollar per aktie i det andra kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med ett resultat per aktie om 1,66 dollar. Prognosen för helåret upprepades och aktien var 0,3 procent högre.

Elektronikkedjan Best Buy rapporterade ett resultat som var över förväntningarna och klättrade 5,3 procent.

Efter dagens stängning rapporterar bland annat Hewlett-Packard och Gap.

Jefferies har utsett läkemedelsjätten Pfizer till sitt toppval i sektorn och har även inlett bevakning på Nike med rekommendationen köp. Nike ökade 0,3 procent och Pfizer steg 0,2 procent.

Morgan Stanleys "smartphone tracker" indikerar starkare än väntad efterfrågan på Apples Iphone under innevarande kvartal, drivet av tillväxtmarknader och i synnerhet Kina. It-jätten var upp 0,5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?