Hoppa till innehållet

Annons

Råvaror: Uppgång för oljan

Torsdagsmorgonen innebar relativt breda men milda uppgångar bland råvarorna. Dollarindex försvagades lätt vilket gav stöd.

Onsdagskvällens Fed-protokoll visade att det är osannolikt med en räntehöjning i juni, vilket var den bidragande orsaken till dollarförsvagningen.

Bland ädelmetallerna påverkades guld av den svagare dollarn, 0,2 procent var den "gula metallen" upp.

Även på oljefronten syntes små uppgångar: Brent ökade 0,3 procent. Enligt Bloomberg News ställde aktörer sjunkande oljelager mot den senaste tidens signaler att producenter kan komma att öka sin produktion.

Råoljan stängde tydligt på plus i New York på onsdagen efter data som visade att råoljelagren minskade med 2,7 miljoner fat förra veckan.

Bland basmetallerna syntes också små ökningar efter att HSBC:s preliminära inköpschefsindex för Kinas industri steg jämfört med april. Detta tolkades som positivt eftersom Kina är världens största konsument av basmetaller.

"Datan från HSBC indikerar att den fysiska efterfrågan är på väg upp. Investerare hoppas också på ytterligare stimulanser från regeringen för att index åter ska kliva över 50-strecket", sade Zhu Wenjun, analytiker vid Citic Futures, till Bloomberg News.

Råolja (pris/fat):31/12
WTI, första termin +0:11 USD 59:09 0,19% 5,03%
Brent, första termin +0:17 USD 65:20 0,26% 4,99%
Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)
Koppar +25 USD 6.245 0,40% -0,87%
Zink +19 USD 2.219 0,86% 1,88%
Aluminium +9 USD 1.792 0,48% -3,27%
Nickel +35 USD 13.150 0,27% -13,20%
Bly +28 USD 1.958 1,45% 5,38%
Tenn -135 USD 15.915 -0,84% -17,96%
Ädelmetaller (pris/uns, spot)
Guld +2:19 USD 1.212:01 0,18% 2,29%
Silver +0:10 USD 17:22 0,58% 9,65%
Dollarindex -0.08
95.36 -0,09% 5,64%
(högre = starkare USD)
Innehåll från RoborockAnnons

Hyllar robotdammsugaren med AI: ”Är väldigt lyxigt”

Smart, sköter sig själv – och effektiv mot tuffa fläckar på golvet.

När barnfamiljen fick testa AI-dammsugaren haglade lovorden.

– Den känns som ett komplett städverktyg, säger tvåbarnsmamman Therese om Roborock S8 Pro Ultra.

EXTERN LÄNK: Här säkrar du din Roborock S8 Pro Ultra 

Tillsammans med sin man samt två barn på sju och tio år bor hon strax utanför tullarna i Stockholm. Barnen gillar att vara ute och leka, vilket ger vissa konsekvenser:

– Eftersom det är ett gammalt hus med många träd i trädgården kommer det in en del smuts och framför allt pollen just nu. Även om vi inte har småbarn längre blir det även en del grus och damm som barnen drar in, berättar Therese.

En vanlig vecka tar städningen mellan en och tre timmar för familjen, beroende på hur mycket som behöver dammas eller torkas av för hand. Till sin hjälp har familjen en billigare robotdammsugare av ett annat märke.

– Det som har varit negativt är att man själv måste tömma den och att behållaren är liten så du måste tömma ofta. Dessutom är den inte särskilt smart, så fort du har ändrat något från vad den har memorerat så åker den fel eller kör in i saker.

Nu har familjen testat Roborock S8 Pro Ultra i några dagar – och de första intrycken imponerar:

– Det är väldigt lyxigt att den är självtömmande och självrengörande. Det man ska komma ihåg är att dockningsstationen är stor, så det är inget man bara kan gömma under en möbel eller liknande utan det kräver att du har plats.

Själva tekniken bakom städningen får också tummen upp av Therese:

– Jag tycker att den funkar bra. Den har dammsugit och moppat. För mig överraskade moppen positivt, den var väldigt bra och effektiv och tog till och med bort tandkrämsfläckarna på badrumsgolvet. 

Om du jämför Roborock S8 Pro Ultra med er vanliga dammsugare, hur står den sig? 

– Den står sig bra, om inte bättre. Den är lättskött och lätt att komma igång med. Som jag ser det är den stora fördelen är stationen med självtömning, det är oerhört skönt att slippa rengöra själv. 

”Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet”
”Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet”

Trots att familjen har en annan robotdammsugare tror Therese att Roborock S8 Pro Ultra kan spara ytterligare tid på städningen:

– Det är flera timmar, framför allt rengöringen kommer bli så mycket smidigare. För mig är det ett stort plus. Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet.

Skulle du rekommendera andra att satsa på en robotdammsugare?

– Absolut! Har man stora ytor eller vill ha det senaste så är det värt investeringen. Med en robotdammsugare blir städningen av. Vi låter oftast den städa när vi är på jobbet och i skolan, det är oslagbart att komma hem till ett rent hem.

EXTERN LÄNK: Beställ Roborock S8 Ultra direkt online 

 

Mer från Roborock

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Roborock och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera