Annons

Europabörser: Mildrad ränteoro i Europa<br />

De europeiska börserna var avvaktande under torsdagen. Spekulationer kring att en amerikansk räntehöjning skulle kunna dröja längre än tidigare befarat bidrog till att höja börshumöret.

Europe Stoxx 50 noterades 0,1 procent högre, medan det bredare Bloomberg European 500 gick upp 0,4 procent. Franska CAC lyfte 0,3 procent och tyska DAX stärktes 0,1 procent.

Amerikanska makrosiffror kom in svagare än väntat.

"I ett kortsiktigt perspektiv innebär svaga makrosiffror goda nyheter för aktiemarknaden, eftersom rädslan för en snar räntehöjning i USA mildras. Jag tvivlar emellertid på att det förhållandet kan bestå", uppgav Ralf Zimmerman, aktiestrateg på Bankhaus Lampe, till Bloomberg News.

På bolagsfronten rusade dagligvarubolaget Booker Group 11,8 procent efter att ökade kapitalåterföringar till aktieägarna föreslagits.

Banker var bland de sektorer som utvecklades svagast i Europa. Raiffeisen Bank föll 2,7 procent sedan en nästan halverad vinst rapporterats för första kvartalet. Även Bank of Ireland visade svaghet och backade 2,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?