Annons

New York-börser: Uppgång väntas efter bostadsdata<br />

USA-börserna, som stängde måndagens session vid en ny toppnotering, ser ut att starta tisdagen lätt på plus.
Stöd kommer bland annat från Europabörserna, som gått starkt framåt efter att ECB annonserat utökade obligationsköp till sommaren.

På makrofronten visade data att bostadsbyggandet steg med drygt 20 procent i april mot en väntad ökning om 9,6 procent. Det var den största månatliga uppgången i bostadsbyggandet sedan 1991 och byggandet är nu på den högsta nivån sedan i november 2007.

Runt klockan 15 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och tekniktunga Nasdaq Composite till plus 0,1 procent.

"Det ser ut som om det låga ränteläget kommer att bestå ett tag till. Jag är lång i obligationer och aktier. Centralbankernas obligationsköp håller räntan låg och låga räntor ger högre aktiekurser. Jag tror att den utvecklingen fortsätter", sade Daniel Weston, investerarchef vid Aimed Capital, till Bloomberg News.

Bland aktierna kan Wal-Mart backa när handeln i New York drar i gång. Varuhuskedjans vinst och försäljning var lägre än förhandstipsen, vilket tog aktien 3 procent lägre i förhandeln.

Det mobilbaserade sociala nätverket Momo rusade över 20 procent i förhandeln efter sin rapport för det första kvartalet.

Teknikbolaget Giga-Tronics, som bland annat säljer utrustning för underhåll av trådlös kommunikationsutrustning, rusade 20 procent efter att ha erhållit en order på 10 miljoner dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?