ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Här är Sveriges vassaste unga entreprenörer

  • Sveriges vassaste unga entreprenör heter Mehrdad Mahdjoubi, vd för duschtillverkaren Orbital Systems Foto: Johan Jeppsson

Sveriges vassaste unga entreprenör heter Mehrdad Mahdjoubi, vd för duschtillverkaren Orbital Systems. Det stod klart på onsdagen när Di:s affärsmagasin för unga, DiY, utsåg 25 framtidshopp under en entreprenörskväll.

”Det här känns väldigt roligt, inte minst när det är en så pass bra och relevant jury som delar ut priset”, sa Mehrdad Mahdjoubi, vd och grundare av Orbital Systems, när han inför cirka 100 studenter presenterades som vinnare av DiY:s entreprenörslista.  Orbital Systems affärsidé bygger på en miljövänlig dusch som både renar och återanvänder vattnet.

Under våren har företagsidéer från hela landet skickats in till den juryn som DiY gav i uppdrag att ta fram en lista över 25 unga smarta entreprenörer. I juryn, som även deltog i ett panelsamtal upp på scen, ingick bland annat grundaren av betaltjänstföretaget Klarna, Niklas Adalberth, och finansmannen Sven Hagströmer.

”Det finns fyra punkter att tänka på när du investerar i ett bolag; människorna, människorna, människorna och affärsidén”, förklarade Sven Hagströmer, en av de tidiga investerarna i miljardföretaget Klarna.

Dessutom gav Niklas Adalberth sin syn på entreprenörskap.

”Det är bra att starta företag under studietiden eftersom studiemedlet fungerar som en säkerhet. Sedan handlar det om att arbeta stenhårt, och ta in folk som är bättre än du själv”, gav han som tips till åhörarna.

Under kvällen höll dessutom företagarorganisationen Företagarnas nya vd, Günther Mårder, ett tal om behovet av entreprenörskap och att våga ta risk.

”Om vi vill få det här landet att växa, och skapa den kunskapsekonomi som alla talar om, så kommer det krävas nya idéer. Jag tror och hoppas att många av dem idéer finns hos publiken här i kväll”, sa han.

Under kvällen mottog även Chu Zhu, grundare av rekryteringstjänsten Sqore, pris för andraplatsen på listan. Tredjepriset gavs till grundarna bakom strumpbyxorföretaget Swedish Stockings.

Tyck till