Annons

New York-börsen: Klädbolag väntas rusa efter bud<br />

USA-börserna, som handlas kring rekordnivåer, ser ut att starta måndagen strax under nollan. Dollarn har stärkts en aning vilket höll tillbaka kurserna och på räntefronten har Chicagos Fed-chef uppgett att det inte är lämpligt att höja räntan förrän tidigt 2016 med tanke på det svaga första kvartalet.

Runt klockan 15 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och tekniktunga Nasdaq Composite till strax under oförändrat.

"Det är svårt att vara alltför positiv eller negativ för den delen. Flera marknader har fastnat vid höga nivåer nu. Makrobilden är vare sig bra eller dålig, vi skulle behöva se lite bättre tillväxtsiffror framöver", sade Allan von Mehren, chefanalytiker vid Danske Bank i Köpenhamn, till Bloomberg News.

Bland aktierna kan Ann Inc få en del uppmärksamhet efter att bolaget, som säljer kläder, rusat över 20 procent i förhandeln. Konkurrenten Ascena Retail har lagt ett bud på den förstnämnda motsvarande 2,1 miljarder dollar.

Synergy Pharma kan också göra en stor rörelse när handeln i New York drar i gång. Miljardären och hedgefond stjärnan John Paulson har tagit en position i bioteknikbolaget som steg hela 10 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?