Annons

New York-handeln ser ut att starta runt nollan<br />

USA-börserna, som handlas kring rekordnivåer, ser ut att starta fredagens session runt nollan. Dollarn går mot den femte nedgångsveckan i följd, vilket är positivt för aktier enligt marknadsbedömare.

I blickfånget för handlarna märks statistik över industriproduktion och konsumentförtroende som kan komma att ge ytterligare ledtrådar kring när den första amerikanska räntehöjningen kan tänkas ske.

Runt klockan 15 noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och tekniktunga Nasdaq Composite till oförändrat.

"Marknaden rekylerar upp. Den försvagade dollarn är positiv för den amerikanska ekonomin eftersom en stark dollar slår mot exportbolagen. Det som drivit marknaden de senaste dagarna är främst nedgången i långräntorna", sade John Plassard, chef på Mirabaud Securities i Genève, till Bloomberg News.

Inför öppningen i New York fick Avon, konkurrent till Oriflame, en del uppmärksamhet efter torsdagens bluffbud som fick aktien att rusa. Avon-aktien backade 2 procent i förhandeln.

King, grundat av svenska entreprenörer, kan göra en lite större rörelse när handeln drar i gång. I kvartalsrapporten uppgav mobilspelbolaget att det inte lär visa tillväxt förrän mot slutet av innevarande år. Aktien föll 8 procent i förhandeln.

Netflix har uppgett att streamingbolaget eventuellt ska expandera in på den kinesiska marknaden vilket tog aktien 1 procent högre inför öppningen.

Noteringar vid 15-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,09%

Terminen för S&P 500 +0,09%

Terminen för Nasdaq +0,22%

2-åriga USA-räntan +0,0083 till 0,5524%

10-åriga USA-räntan -0,0228 till 2,2073%

Olja, US WTI -0:64 USD till 59:24 dollar/fat

Olja, Brent -0:33 USD till 66:37 dollar/fat

EUR/USD -0:0073 till 1:1337


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?